Marko Bela: Laszlo Tokes are o retorica colorata

Marko Bela: Laszlo Tokes are o retorica colorata

0 260

“Pastorul” UDMR, presedintele uniunii maghiarilor, Marko Bela, a simtit nevoia fata de cine-l mai asculta, sa raspunda pastorului spiritual. Marko spune ca europarlamentarul Tokes Laszlo, presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), are „o retorica colorata”.
El s-a referit la declaratiile lui Laszlo Tokes, care a i-a catalogat drept „sclavi” pe membrii UDMR.
„Domnul Tokes are o retorica colorata, dar ideea de sclavie n-am mai auzit-o din partea domniei sale, inseamna ca e in continuare inventiv”, a declarat, miercuri, la Cluj, Marko Bela.
Laszlo Tokes i-a catalogat, marti, pe membrii UDMR ca fiind “sclavi ai unei politici nationale bazate pe doctrina statului national, unitar si omogen”. Liderul CNMT, Laszlo Tokes, a criticat atitudinea UDMR de a nu sustine „Raportul din umbra” depus la Comitetul pentru Eliminarea Discriminarii al ONU de la Geneva”.
Marko Bela a explicat, miercuri, ca exista doua viziuni diferite prin care maghiarii urmaresc obtinerea drepturilor lor. “…Cred ca aici se confrunta doua mentalitati, doua viziuni, in ceea ce priveste instrumentele pe care maghiarii din Romania trebuie sa le foloseasca pentru a dobandi drepturile. UDMR este de parere ca prin instrumente politice, lupta parlamentara, prezenta in Guvern, trebuie sa obtinem anumite schimbari in ceea ce priveste conditia de minoritati, iar domnul Tokes contesta aceste instrumente”, a spus Marko.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.