OJPC a amendat cu 50.000 de lei Credit Europe Bank

OJPC a amendat cu 50.000 de lei Credit Europe Bank

0 285

Este a doua sanctiune pecuniara aplicata de catre inspectorii de la Protectia Consumatorului Brasov, dupa cea instituita saptamana trecuta, tot in cuantuam de 50.000 de mii de lei. Numarul reclamatiilor depuse de catre deponentiii care s-au trezit cu conturile devalizate a ajuns la 53. Prejudiciul inregistrat la sucursala brasoveana a bancii se apropie de 2 milioane si jumatate de euro.
Scandalul conturilor devalizate de la sucursala brasoveana a Credit Europe Bank a intrat in zodia amenzilor. Inspectorii de la Protectia Consumatorului s-au deplasat ieri la sediul bancii pentru a aplica o amenda de 50.000 de lei, in baza Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii. In opinia inspectorilor, banca se face vinovata de nerespectaea obligatiei de a asigura diligenta profesionala, in virtutea careia clientii sunt indreptatiti sa se astepte la competenta si grija in gestionarea banilor depusi, in acord cu practicile corecte de pe piata. Este cea de-a doua sanctiune pecuniara aplicata bancii de CJPC Brasov, dupa cea de saptamana trecuta, tot in cuantum de 50.000 de lei, pentru o alta incadrare juridica. Atunci, inspectorii actionasera in baza unui proces verbal intocmit pe reclamatiile a 9 deponenti, dintre care 6 si-au primit deja banii in conturi. Amenda de marti s-a aplicat in temeiul unui proces verbal privind alti 7 deponenti, in cazul carora sumele reclamate au fost probate cu documentatia solicitata bancii. Astazi. inspectorii brasoveni se vor prezenta din nou la banca cu un proces verbal care cuprinde plangerile a alti 17 deponenti, pentru care CJPC intentioneaza sa aplice bancii aceeasi limita maxima de 50.000 de lei a amenzii stabilite de lege. Nu sunt insa singurele sanctiuni luate in calcul de Protectia Consumatorului. Inspectorii vor urmari daca banca respecta termenul legal de 2 saptamani de la primirea amenzii, pentru a returna clientilor banii. In caz contrar, vor scoate din nou chitantierul, iar amenda va fi din nou in cuantumul maxim de 50.000 de lei.
Intre timp, numarul reclamatiilor inregistrate a ajuns la 53, iar cuantumul sumelor declarate disparute din conturi se apropie de 2 milioane si jumatate de euro. Din informatiile detinute de directorul CJPC Brasov, Ionut Spataru, functionarii bancii ii sfatuiesc deja pe clientii sa nu mai depuna reclamatii la Protectia Consumatorului, asigurandu-i ca li se vor returna sumele devalizate.
Directoarea de operatiuni Otilia Negrila, arestata preventiv pentru 29 de zile pentru operari ilegale in conturile clientilor si emiterea de ordine false de plata ca sa acopere lipsa barilo, ramane in continuare in arest. Desi femeia a declarat in fata judecatorilor Curtii de Apel Brasov ca nu ea este cea care a luat banii, procurorii DIICOT pastreaza in continuare tacerea in legatura cu ceilalti patru angajati ai bancii, audiati in dosarul Euro Credit Bank, banuiti ca sunt complicii directoarei incarcerate preventiv.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.