ANI a plecat la Senat

ANI a plecat la Senat

0 242

Cu sau fara deputatii din Opozitie proiectul de Lege ANI a trecut de Camera Deputatilor cu 204 voturi „pentru”, urmand sa intre in dezbaterea Senatului.
Sunt de retinut mai multe aspecte, deputatii PSD au parasit sala inainte de vot iar liderii PNL au participat la dezbatere, insa s-au declarat in continuare nemultumiti de lege. La lucrarile din Camera a participat si premierul Emil Boc. Deasemeni este de mentionat faptul ca PDL si-a intrerupt un furtunos for de conducere a partidului pentru a vota ANI.
Sedinta Camerei Deputatilor unde se discuta Legea ANI a fost reluata luni, dupa ce a fost suspendata a cererea PSD, pentru o pauza de consultari de 30 de minute. Deputatii PSD si PC au parasit sedinta inainte de vot.

Cu sau fara fard – ANI nu s-a schimbat
La pranz, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Biroul Permanent National al partidului a decis ca parlamentarii social-democrati sa nu participe la sedinta Practic Biroul Permanent National al PSD a decis sa nu participe la „adoptarea sau respingerea acestei legi”.
„Atata timp cat problemele de constitutionalitate nu au fost indepartate si deoarece Guvernul nu a venit cu un un nou text, noi nu vom participa la adoptarea acestei legi”, a afirmat Ponta.
Raspunzand anuntului facut de Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca „e un semnal prost pentru PSD daca nu voteaza Legea ANI, deoarece este o lege pentru Romania”.
Pe aceasta canicula apare si “ceata”. PSD dede Legea ANI cu mai multe hibe constitutionale, motiv pentru care nu participat la vot. La PDL lucrurile stau taman inmvers. Presedintele Comisiei juridice, democrat liberalul Daniel Buda, a spus saptamana trecuta ca, in opinia sa, noul proiect de lege privind ANI nu mai are hibe, astfel incat nu va mai putea fi declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala.
ANI, trecand de Camera Deputatilor, se va opri pentru procedura, saptamana viitoate la Senat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.