Parcare pe sase nivele in zona centrala

Parcare pe sase nivele in zona centrala

0 131

A fost desemnat proiectantul parcarii pe 6 nivele din centrul Brasovului. Obiectivul, care va fi construit pe amplasamentul actualei parcari de langa Spitalul Militar, va avea 3 nivele subterane, un parter si 2 nivele supraterane. Constructia va rezolva deficitul de locuri de parcare din intreaga zona.
In octombrie a avut loc licitatia pentru a desemnarea firmei care va elabora documentatia necesara. La licitatie s-au inscris doua firme; castigatoarea a fost o asociere intre o firma din Sibiu si una din Cluj. Valoarea contractului semnat este de aproape 200.000 de lei. In urmatarele zile va fi semnat contractul iar castigatorii vor trebui in 45 de zile sa elaboreze toata documentatia necesara edificarii acestei parcari. Ulterior, municipalitatea va depune un proiect pentru obtinerea unei finantari de la Uniunea Europeana.
Parcarea va trebui sa aiba 2 intrari si 2 iesiri si o cale de acces pentru persoanele cu handicap locomotor dar dispozitivul cu adevarat nou este un sistem de incarcare a masinilor electrice. Firma care va elabora documentatia va trebui sa prezinte doua variante: una pentru acces cu rampe, astfel ca fiecare isi va duce masina la locul ei, dar si o varianta cu lift.
Dupa obtinerea finantarii de la Uniunea Europeana va fi demarata licitatia pentru a se desemna firma care se va ocupa de construirea parcarii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.