Un nou acord cu FMI?

Un nou acord cu FMI?

0 270

Guvernul nu ia in calcul, dar nici nu exclude un nou acord cu Fondul Monetar International, a declarat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
El a mentionat ca Executivul va analiza, la finalul anului 2010, necesitatea incheierii unui nou acord cu FMI.
„Nevoia unui nou acord va fi probabil analizata intr-o anumita masura la finalul acestui an. (…) Nu luam in calcul un nou acord, nu excludem un nou acord”, a spus Vladescu.
De asemenea, ministrul a mentionat ca Ministerul Finantelor lucreaza la posibilitatea modificarii taxelor si impozitelor pe proprietate, insa aceasta va fi aplicata numai dupa un acord politic.
„Ministerul Finantelor lucreaza la o analiza privind taxele si impozitele pe proprietate, in functie de decizia politica vom vedea daca vor fi sau nu majorate. Ministrul finantelor isi mentine declaratiile anterioare si nu mai face altele”, a spus Vladescu.
In context, Sebastian Vladescu a reiterat ca discutiile cu reprezentantii FMI nu au vizat eventuale modificari de taxe si impozite pentru 2010 sau 2011.
In privinta parametrilor macroeconomici pe care se va baza viitorul buget de stat, Ministerul Finantelor Publice are in prezent in vedere o scadere economica de 1,9% in anul 2010, iar din 2011 se estimeaza o crestere economica intre 1,5% si 2% din produsul intern brut, a mai spus Vladescu.
De asemenea, pentru 2011 se prognozeaza un deficit bugetar de 4,4% din PIB, inflatia in marja de 3 +/- 1% si un decficit de cont curent circa 5%, a precizat Vladescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.