Ceaiuri impotriva racelii sezoniere

Ceaiuri impotriva racelii sezoniere

0 138

Daca reusiti sa va dati seama de pericolul unei raceli inca din faza de inceput, inainte ca aceasta sa puna stapanire pe organismul dumneavoastra, va va fi mult mai usor sa scapati de ea.
Pana a ajunge in cabinetele de specialitate aveti la indemana cateva remedii naturiste, care sa va ajute sa luptati impotriva acestor afectiuni specifice sezonului rece.
Plante cu efecte rapide pozitive in privinta ameliorarii starii de sanatate in cazul racelilor si gripei sunt: teiul si socul (de la care se folosesc florile), busuiocul, sunatoarea, menta (utilizata in starile febrile asociate cu migrenele), macesele, coacazele, coada soricelului (se utilizeaza mai ales florile).
Cel mai cunoscut si mai des utilizat ceai, cu efecte sigure si imediate, este cel de flori de tei, cu lamaie si indulcit cu o lingurita de miere de albine. Sucul de lamaie, prin continutul de vitamina C, contribuie in mod eficient la combaterea, dar si la prevenirea racelii, prin crestere rezistentei organismului.
Pentru starile febrile, asociate uneori cu tuse, se recomanda ceaiurile de flori de soc, macese sau ciubotica cucului, ultima planta, prin substantele active continute, avand efect de decongestionare si eliberare a cailor respiratorii.

CEAIURI
Cimbrul si cimbrisorul sunt iarasi doua plante extrem de benefice in cazul racelilor si gripei. Se folosesc sub forma de ceaiuri si infuzii. Thimolul, substanta activa continuta de cimbrisor, actioneaza ca un antiseptic natural, fiind de ajutor impotriva virusilor.
Maghiranul – se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita se pun intre o lingurita si jumatate si patru lingurite de pulbere de maghiran; se lasa vasul acoperit 15-20 de minute, dupa care se strecoara. Indulcit cu miere, ceaiul se bea intotdeauna fierbinte.
La 10-15 minute vom transpira, eliminand din abundenta toxine, in timp ce sinusurile si caile respiratorii superioare se vor descongestiona.
In faza de coctiune, inainte de declansarea bolii, se bea cate o cana de ceai la 20-40 de minute, timp de cateva ore. In cazul cand gripa s-a declansat, ceaiul se va bea numai in afara perioadelor de febra, cu aceeasi frecventa, timp de o zi.
Busuiocul – administrat tot sub forma de ceai fierbinte cu miere, revitalizeaza rapid organismul si ne invioreaza, ajutandu-ne de asemenea sa stopam procesul gripal in orice faza a sa, dar mai ales in faza de debut.
Se bea foarte cald, inghitind lent si lasandu-l sa alunece pe gat, abtinandu-ne sa mancam in timpul tratamentului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.