Poluare maxima pe paraurile Timis si Vulcanita!

Poluare maxima pe paraurile Timis si Vulcanita!

0 401

Serviciul de Gospodarire a Apelor Brasov a stabilit ca cele doua cursuri de apa sunt afectate de poluare de gradul cinci. In Halchiu, locuitorii trec in fuga podul peste Vulcanita ca sa nu-i simta mirosul. Oamenii vad frecvent starvuri de animale plutind pe apa. Compania Apa Brasov si Serviciul de Gospodarire Magura Codlei au fost declarati cei mai mari poluatori de ape din judet.
Serviciul de Gospodarire a Apelor Brasov monitorizeaza calitatea apelor brasovene, inregistreaza principalii poluanti si sursele si incadreaza apoi apele de suprafata, curgatoare si lacurile, in cinci clase de calitate. Tronsonul Timisului este poluat de deversorul Rulmentul, administrat de catre Compania Apa Brasov. In canalul Vulcanita calitatea apei este afectata de evacuarile apelor uzate neepurate provenite din municipiul Codlea.
Paraul Vulcanita trece prin centrul comunei Halchiu; localnicii care sunt nevoiti sa traverseze podul peste rau trebuie sa indure zilnic mirosul insuportabil. Nici nu-i de mirare, din moment ce, pe apa Vulcanitei, vad deseori plutind si animale moarte.
Compania Apa Brasov si Serviciul de Gospodarire Magura Codlei au termene precise – 2010 si 2013 – pentru a pune in functiune statii de epurare, menite sa reduca drastic polarea de care sunt responsabile in momentul de fata.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.