Mita ANOFM vine, cel mai probabil, de la Rasnov

Mita ANOFM vine, cel mai probabil, de la Rasnov

0 147

AJOFM Brasov neaga orice implicare in dosarul mitei primite la Brasov de Silviu Bian. Seful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca a fost arestat pentru 29 de zile dupa ce a fost prins luand mita de la un subaltern 82.000 de lei. Se pare ca banii proveneau de la Centrul Naţional de Perfecţionare al Personalului Propriu de la Rişnov, de unde a plecat şi denunţul la DNA.
Secretarul de stat Silviu Bian, preÅŸedintele ANOFM, a fost prins in flagrant, simbata seara, la BraÅŸov, ÅŸi apoi reÅ£inut de procurorii DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie, dupa ce a primit o mita de 82.000 de lei. Flagrantul i-a fost pregatit la BraÅŸov, la locuinÅ£a unui angajat din judeÅ£ul BraÅŸov, care se pare ca l-a invitat pe ÅŸeful de la BucureÅŸti la o petrecere de ziua sa. De altfel, cel care i-a dat mita lui Bian este ÅŸi denunÅ£atorul. Avocatul lui Bian, Cristian Ene, spune ca clientul sau ar fi primit o sticla intr-o punga de cadouri, fara sa ÅŸtie ca acolo era un plic cu bani. ANOFM are in subordine in judetul Brasov 3 structuri – Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor si Centrul National de PerfecÅ£ionare al Personalului Propriu de la RiÅŸnov. AJOFM Brasov si Centrul Regional neaga orice implicare in dosarul mitei.
Perfecţionare a Personalului ANOFM de la Rişnov. Şeful Centrului, Cristache Ristea, a refuzat sa comenteze informaţia, dar nici nu a infirmat-o.
Mita dovedita la Braşov era a ,,doua“ tranşa de bani pretinsa funcţionarilor din acelaşi centru. Procurorii DNA au stabilit ca, in data de 17 septembrie, Silviu Bian a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la aceeaşi funcţionari. Procurorii DNA sustin ca banii au fost pretinşi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, reprezentind cofinanţarea acestora in vederea bunei derulari a activitaţii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011. Simbata, in acelaşi scop, Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentind o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011. Anchetatorii au facut o percheziţie la locuinţa lui Bian din Bucureşti de unde au ridicat 1.300 de euro, 160 dolari şi doua agende. Bian a fost prezentat Tribunalui Bucureşti care a hotarit sa dea curs propunerii de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.