Nici n-a dat bine frigul ca au si inceput gripele

Nici n-a dat bine frigul ca au si inceput gripele

0 117

Racirea brusca a temperaturii sensibilizeaza sistemul imunitar, astfel ca suntem mult mai predispusi la imbolnavire. Saptamana trecuta s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de gripa de la inceputul anului. Din fericire, nici un caz nu a avut nevoie de internare.
Statistica Directiei de Sanatate Publica spune ca inceput sezonul gripelor, al virozelor respiratorii si al pneumoniilor. Trecerea brusca de la temperaturile ridicate, inregistrate in urma cu 2 saptamani, la cele din ultima saptamana, a facut ca multi brasoveni sa se imbolnaveasca.
Cele mai multe cazuri de gripa s-au inregistrat in randul copiilor cu varsta intre 2 si 7 ani. Din fericire niciunul dintre cele 29 de cazuri nu a necesitat internare in spital. Si numarul virozelor respiratorii a fost mare – 1435. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat la copii cu varsta intre 5 si 14 ani. Din cele 311 pneumonii, 10 au necesitat internare. Medicii ne sfatuiesc sa respectam cu strictete cateva reguli: respectarea unei alimentatii sanatoasa, odihna, evitarea stresului, miscare in aer liber, dar si a regulilor de igiena.
Foarte important este si vaccinul contra gripei, care se poate procura gratuit de la medicul de familie. Campania de vaccinare incepe dupa data de 25 octombrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.