Jim Yong Kim (BM): Venitul românilor a crescut la jumătate din cel...

Jim Yong Kim (BM): Venitul românilor a crescut la jumătate din cel mediu european

0 751
Venitul românilor a crescut, în ultimii 20 de ani, de la o pătrime din venitul mediu european, la aproape jumătate din venitul mediu european pe măsură ce ÅŸi pieÅ£ele s-au deschis iar instituÅ£iile s-au reformat, a declarat, joi, preÅŸedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, la finalul întâlnirii cu primul-ministru, Victor Ponta, de la Palatul Victoria.
 

"Este adevărat că noi oferim consiliere mai multor ţări, mai multor guverne dar ceea ce este important este ÅŸi experienÅ£a pe care o acumulăm făcând acest lucru. Trebuie subliniat progresul politic ÅŸi economic al României din ultimii 20 de ani. A fost un progres impresionant ÅŸi România merită să i se acorde atenÅ£ia binemeritată pentru progresele făcute.
De asemenea, România a făcut progrese enorme pentru creÅŸterea economie sale, iar vestea bună este că venitul românilor a crescut de la o pătrime din venitul mediu european, la aproape jumătate din venitul mediu european pe măsură ce ÅŸi pieÅ£ele s-au deschis ÅŸi instituÅ£iile s-au reformat. Vestea ÅŸi mai bună este că venitul populaÅ£iei cea mai săracă a crescut la un ritm mult mai rapid decât am văzut în alte ţări din lume unde colaborăm, de asemenea", a spus Jim Yong Kim.

Potrivit acestuia, luna trecută la Washington a avut loc o reuniune a Consiliului de AdministraÅ£ie a Băncii Mondiale iar unul dintre obiectivele foarte importante stabilite cu acest prilej este eradicarea sărăciei globale până în 2030.

"Unul dintre acestea este să punem capăt sărăciei globale până în 2030, iar cel de-al doilea este să împărtăşim prosperitatea la nivel mondial. România s-a dovedit a fi un exemplu în acest domeniu. Împreună cu Comisia Europeană ÅŸi cu Fondul Monetar InternaÅ£ional ne bucură că am putut ajuta la progresul României, la stabilizarea macroeconomică a României prin intermediul asistenÅ£ei noastre financiare ÅŸi tehnice. În România deficitul bugetar a scăzut de la 7,3% în 2009 la 2,5% în 2012 ÅŸi, de asemenea, datoria publică ca procent în PIB este de 35% trebuie să comparăm această datorie cu media europeană care este de 83%. În ultimii ani creÅŸterea din România a fost pozitivă, iar inflaÅ£ia începe să se apropie de Å£inta Băncii Centrale. România a făcut progrese pentru stabilizarea economiei", a explicat preÅŸedintele BM.

PreÅŸedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, face o vizită în România, pe 9 ÅŸi 10 mai, prima după preluarea funcÅ£iei în iulie 2012.

 
Sursa: AGERPRES
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.