Jandarmii, a doua familie pentru orfanele de la Marcus

Jandarmii, a doua familie pentru orfanele de la Marcus

0 212
Maicutele de la Marcus si jandarmii sunt o familie protectoare pentru orfanele crescute in manastire. La fiecare sarbatoare, luptatorii si-au facut un obicei din a le aduce cadouri celor zece fetite. Printre ele se afla Maria Alexandra care, la 10 ani, a invata sa bata atat de bine toaca incat a castigat locul al doilea la Concursul de la Victoria.
Jandarmii din cadrul Detasamentului de Jandarmi Feldioara au adus in ajunul Pastelui bucurie in sufletele a 10 copii aflati in grija maicutelor de la Manastirea Marcus. Jandarmii au pus mana de la mana si, cu banii stransi, le-au cumparat copiilor dulciuri si fructe. Jandarmii brasoveni si-au facut o traditie ca de fiecare sarbatoare sa sa gandeasca la acesti copii.
Misiunea maicutelor nu a fost usoara de-a lungul anilor si este cu atat mai putin acum, cand nevoile copiilor cresc odata cu varsta acestora. 
Zece fetite au gasit o familie la maicutele de la manastire, dupa ce au fost abandonate de parintii lor. Printre ele este si Maria Alexandra, care debordeaza de optimism. Abandonata la doar 4 luni de parinti micuta a invatat sa bata toaca singura dupa ce le-a auzit pe maici  Maria Alexandra ii spune mami staretei de la Marcus. Fetita si-a propus sa devina cantareata si pare sa aiba sanse mari de reusita daca e sa judecam dupa dezinvoltara cu care vorbeste in fata camerei la doar 10 ani.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.