SE VEDE APOCALISMUL ECONOMIC!

SE VEDE APOCALISMUL ECONOMIC!

0 249
 
Saptamana trecuta, la ceas de seara, din sursa Mediafax aflam ca Mugur Isărescu a invitat/chemat la sediul BNR pe reprezentanÈ›ii băncilor, ai companiilor private, ai Consiliului Concurentei (Bogdan Chiritoiu) si ai nou înfiinÈ›atei Autoritati pentru Supraveghere Financiara (Daniel Dăianu si Mircea Ursache). Adică cam toata economia româneasca. Cu cateva ore înainte de întâlnire, BNR a dat publicitatii un raport distrugător pentru speranÈ›ele românilor. Criza economica, in loc sa plece si sa ne lase (cum prevăzuseră optimiÈ™ti in decembrie, toate “geniile” economice) s-a adâncit si mai mult. Cateva cauze si consecinte:
  • Ramuri economice importante (industria alimentara, industria metalurgica) aproape s-au prăbuÈ™it. Vezi falimentul Mechel si plecarea SIDEX GalaÈ›i in Polonia. Consecinte: ProducÈ›ia si vânzările au scăzut.
  • Rata È™omajului a rămas la 5,8%, dar numai din cauza ca “bacaloriatii” fara diploma de BAC au ieÈ™it din ajutorul de È™omaj si au intrat pe ajutoare sociale. Ca de lucru, majoritatea absolvenÈ›ilor tot nu si-au găsit! Consecinte: Consumul a scăzut, deci a scăzut si PIB-ul…Contrazicandu-l pe Basescu, care se lauda ridicol ca dupa ce-a trecut tara prin furtuna, el a tras vaporul la cheu, a tras pe dracu! Din pacate oficial, România este in recesiune. Perspectivele pentru perioada următoare sunt pesimiste. (Sursa: Raportul lunar BNR)
  • PNL-istul Dan Radu RuÈ™anu (noul preÈ™edinte al ASF) anunÈ›a cu gura mare, o importanta creÈ™tere economica pe 2013! Care creÈ™tere, neica? Ca BNR-ul a inceput sa dea semnale de panica!
  • Premierul Ponta, la fel de optimist: a construit bugetul tarii, pe aceeaÈ™i speranÈ›a tembela ca vor veni mai mulÈ›i bani. De unde, Ponta? IÈ›i pica È›ie din cer? Cine sa-ti mai plătească taxe? Ca aÈ›i împins 90.000 de firme private in faliment. Asta e o realitate, nu o poveste!
  • Culmea, si Băsescu (duÈ™manul lor crancen) le tine trena: acest analfabet economic a anunÈ›at ca România respecta deficitul impus de Uniunea Europeana, si ca…nu mai depinde de nimeni pentru plata pensiilor si salariilor! Pai eÈ™ti nebun, dl. Băsescu? Ce spuneai nu de mult?! N-ai anunÈ›at chiar cu gura dumitale aurita, ditamai deficitul de 4 miliarde de euro la fondul de pensii? N-ai anunÈ›at chiar cu aceeasi gura , acum o saptamana, ca a scăzut consumul? Pai daca banii sunt mai putini, si daca pana azi nu-ti ajungeau, cum dracu’ sa fie, de azi înainte…suficienÈ›i?
Bai specialistilor, voi aveÈ›i măcar o idee despre ce tot vorbiÈ›i public? ȘtiÈ›i măcar ce-i ala deficit? Înseamnă ca nu mai are tara bani, nenorociÈ›ilor! Înseamnă ca consuma mai mult decât produce! România se împrumuta 2 milioane de euro pe ora!, iar voi mintiti ca-si va putea plăti singura pensiile si salariile? Din ce bani, de unde? De ce mint partidele si contrazic prognozele BNR? Pentru ca incep sa priceapa si sunt disperaÈ›i. De asta au făcut pace cu toÈ›ii, de asta se contrazic doar in declaraÈ›ii , de asta tot haosul de la televizor: pentru ca sunt animale politice, incep sa simta ca se prabuseste È™andramaua. Cade nu doar USL-ul, ci tot sistemul.
Si atunci pensionarii vor fi primii ce-si vor numara …la jumatate pensiile.
Bugetarii nu-si vor mai primi iar salariile intregi.
Asistații social raman fara ajutoare.
In total, 10-12 milioane de oameni care depind intr-un fel de stat, vor ramane brusc fara bani: aÈ™a va începe "răscoala!" si la noi. AÈ™a încep luptele de strada. MulÈ›i întrebau: unde-i apocalipsul economic, ca nu-l vedem? Pai uite-l! Daca voi nu-l vedeÈ›i, va vede el pe voi. Si daca voi nu-l vreÈ›i, va vrea el pe voi.
 
PS
O confirmare ce a putut fi vazuta de multi brasoveni – in foto demolarea Uzinei HIDROMECANICA
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.