5400 de euro/luna pentru medici in tarile scandinave

5400 de euro/luna pentru medici in tarile scandinave

0 244
Tarile nordice ofera medicilor romani salarii de pana la 5400 de euro pe luna. Si  asistentele medicale sunt platite gras, motiv pentru care Targul de cariere medicale organizat la Brasov s-a bucurat de tot interesul personalului medical brasovean. Unitatile medicale din strainatate apreciaza angajatii romani pentru seriozitatea si profesionalismul lor in timp ce statul roman ii plateste mizerabil si incurajeaza spaga.
Dupa Bucuresti si Iasi, Targul de cariere medicale organizat de o firma de recrutare din Polonia a ajuns si la Brasov. Evenimentul este cel mai mare de acest fel, cu peste 5000 de vizitatori anual si companii serioase care se ocupa de recrutarea personalului medical.
Organizatorul Stan Pyrzanowski a declarat ca la Brasov a fost cel de-al 5-lea eveniment din Romania si cel de-al 42 lea din toata Europa pentru profesionistii din domeniul medical precum medicii, asistentele sau farmacistii. Scopul acestui targ este de a da o sansa tinerilor  medici si prospetilor absolventi  de a cunoste oportunitatile de munca din Europa. Medicii sau asistentele care aleg sa profeseze in tari precum Suedia sau Norvegia se pot muta acolo impreuna cu toata familia si vor beneficia de cursuri de limba gratuite si ajutor financiar de studii. Intr-o singura ora, 20 de brasoveni s-au aratat interesati de acesta oferta.
Salariile incep de la 3000 de euro brut si pot ajunge si la 5400 de euro pentru un medic primar. Targul a atras interesul discipolilor de toate varstele ai lui Hipocrat iar motivul principal pentru care ar vrea sa plece este cel financiar. Medici sau asistente declara la unison ca sunt dispusi sa paraseasca oricand Romania pentru orice tara din Vest, care le ofera conditii infinit mai bune decat cele in care isi desfasoara activitatea in tara.
Persoanele interesate de un job peste hotare au avut ocazia sa se inregistreaze si pe un site special de recrutare pentru domeniul medical. Targul va ajunge in 24 aprilie la Targu Mures apoi la Oradea, Cluj si Timisoara.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.