Prognoza pe două săptămâni si vremea de 1 Mai şi de Paște.

Prognoza pe două săptămâni si vremea de 1 Mai şi de Paște.

0 933
Meteorologii anunță o vreme în general frumoasă pentru următoarele două săptămâni, deÈ™i în anumite regiuni din È›ară se vor înregistra averse locale însoÈ›ite de descărcări electrice. Potrivit AdministraÈ›iei NaÈ›ionale de Meteorologie, pe 1 Mai, valorile termice din timpul zilei vor ajunge la 21 de grade Celsius, în timp ce de PaÈ™te media va fi de 20-22 grade, relatează agerpres.ro
 
Transilvania, temperaturile maxime vor creÈ™te de la 18 grade până la 25 de grade, pe 27 aprilie, apoi văr scădea spre o medie regională în jurul a 20 de grade Celsius, pe 4 ÅŸi 5 mai. Săptămâna viitoare, media regională a minimelor nocturne va scădea uÅŸor ÅŸi treptat până spre 7 grade pe 4 ÅŸi 5 mai. Ploile vor fi slabe sau chiar vor lipsi în intervalul 25-27 aprilie, dar, ulterior, vor avea o probabilitate mai mare de apariÅ£ie. Începând cu data de 30 aprilie ÅŸi până pe 5 mai, se pot semnala zilnic averse izolat moderate cantitativ ÅŸi descărcări electrice.
 
Banat, temperaturile maxime vor creste, până la 26 de grade, începând din 24 È™i până pe 28 aprilie. După această dată se va înregistra o tendință de scădere a temperaturilor, cu mici variaÈ›ii de la o zi la alta. Până pe 5 mai, temperatura medie se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cvasistaÅ£ionare la 9 grade, între 22 ÅŸi 26 aprilie, apoi vor creÅŸte atingând 14 grade pe 28 aprilie. Ulterior, valoarea medie va scădea spre 10 grade, pe 5 mai. Ploile, în general slabe cantitativ, vor fi prezente sub formă de aversă ÅŸi posibil însoÈ›ite de descărcări electrice, în intervalul 27 aprilie – 5 mai.
 
CriÈ™ana, în intervalul 22 – 27 aprilie, temperaturile maxime vor creÈ™te treptat de la 21 la 26 de grade, apoi, vor tinde să scadă spre o medie în jur de 20-22 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 7 ÅŸi 9 grade, între 22 ÅŸi 26 aprilie, urmând o creÈ™tere timp de două nopÈ›i până la 13 grade pe 28 aprilie, pentru ca, ulterior, media regională să scadă până în jurul a 10 grade, pe 5 mai. În intervalul 27 aprilie – 5 mai se vor semnala descărcări electrice ÅŸi va creÅŸte probabilitatea de apariÅ£ie a averselor care pot fi ÅŸi moderate cantitativ.
 
MaramureÈ™, maximele termice vor creÈ™te treptat până pe 27 aprilie, până la 24-25 de grade. După 28 până pe 5 mai, temperaturile diurne vor fi în scădere spre o medie regională în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea valori ce nu vor depăși, în medie, 9 grade până pe 27 aprilie, vor atinge 11-12 grade pe 28 aprilie, iar ulterior vor scădea treptat spre o medie de 9 grade. Ploile sub formă de aversă ÅŸi posibil însoÈ›ite de descărcări electrice, se vor semnala pe 23 aprilie ÅŸi săptămâna viitoare, când acestea pot fi, în unele zile, izolat moderate cantitativ.
 
Moldova, temperaturile maxime vor creÈ™te până la 25 de grade, pe 27 aprilie, apoi vor scădea treptat de la o zi la alta spre o medie regională în jurul a 20 de grade pe 4 ÅŸi 5 mai. Temperaturile minime vor atinge 12 grade pe 29 aprilie ÅŸi apoi vor scădea treptat, până la circa 10 grade pe 4 ÅŸi 5 mai. În prima săptămână vor predomina zilele lipsite de ploi, apoi probabilitatea de apariÈ›ie a acestora va creÈ™te, iar în intervalul 30 aprilie – 5 mai se pot semnala descărcări electrice ÅŸi izolat averse moderate cantitativ.
 
Dobrogea, în intervalul 25-29 aprilie, temperaturile diurne vor oscila între 19 ÅŸi 23 de grade, iar între 30 aprilie ÅŸi 5 mai vor tinde să scadă uÈ™or până spre 19-20 de grade. Minimele vor fi sub 10 grade în primele trei nopÈ›i, dar în restul intervalului de prognoză, se vor situa, în medie, între 11 ÅŸi 14 grade. Pe fondul vremii predominant frumoase, în această regiune probabilitatea de apariÈ›ie a ploilor va fi foarte mică.
 
Muntenia, temperaturile maxime vor creÈ™te până la 25 grade în primele trei zile, în perioada 25 – 29 aprilie, încălzirea va fi mai lentă, fiind de aÈ™teptată o creÈ™tere a acestor valori cu încă 2-3 grade. Din 30 aprilie tendinÈ›a se inversează, fără ca media să coboare sub 21 de grade. Temperaturile minime vor fi mai mici în primele trei nopÈ›i ale intervalului, când nu vor depăși, în medie, 8 grade Celsius, dar în rest se vor situa între 9 ÅŸi 13 grade. După 30 aprilie creÈ™te probabilitatea de apariÈ›ie a ploilor, în general slabe, mai ales sub formă de aversă ÅŸi posibil însoÈ›ite de descărcări electrice.
 
Oltenia, temperaturile maxime vor creÈ™te până la 24 de grade, pe 24 aprilie. În perioada 23 – 29 aprilie, vor fi valori cuprinse între 24 ÅŸi 26 de grade, iar din 30 aprilie se va răci treptat, fără ca media să coboare sub 21 de grade. Temperaturile minime vor fi ceva mai mici până pe 26 aprilie, cu medii regionale între 7 ÅŸi 9 grade, dar în restul intervalului de prognoză acestea se vor situa între 10 ÅŸi 13 grade. Va creÈ™te treptat probabilitatea de apariÈ›ie a ploilor slabe, mai ales sub formă de aversă ÅŸi posibil însoÈ›ite de descărcări electrice, între 27 ÅŸi 29 aprilie ÅŸi după data de 30 aprilie.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.