Biblioteca vie a trezit interesul copiilor

Biblioteca vie a trezit interesul copiilor

0 235
Balerina, fotograf, aviator sau simplu gradinar ori rrom, toti au venit sa impartaseasca din experienta lor copiilor din mai multe scoli brasovene. Asa se face ca zeci de invatacei, de toate varstele, s-au adunat inca de dimineata in fata Oficiul Postal 1 pentru a se aventura prin filele de poveste ale cartilor unei biblioteci vii. Conceptul nu numai ca i-a incantat pe scolarei, dar i-a determinat sa priveasca altfel unele meserii. Nici povestitorii nu s-au simtit mai prejos – au fost deosebit de multumiti ca mici poznasi au apreciat invatamintele celor mari.
Inca de dimineata, siruri de elevi intrau organizat in Oficiul Postal 1 din Brasov, pentru a face cunostinta cu un concept mai putin intalnit in Romania. Practic, o biblioteca vie se deschidea in fata ochilor lor, o biblioteca pusa la cale de Asociatia Scut in colaborare cu Posta Nationala Romana, menita sa-i faca pe copii sa cunoasca mai bine meseriile si sa renunte la prejudecatile adultilor.
Si cum au avut o gama atat de larga de meserii la indemana, unii micuti mai ca si-au schimbat optiunile de viitor. Daca, pana sa intre in biblioteca vie, doreau sa devina medici sau politisti, miscarile balerinei le-au convins pe fetite iar adrenalina ocupatiei de aviator i-a atras pe baieti, dintre care multi au declarat ca vor fi campioni ai aerului.
Evenimentul organizat de Asociatia Scut se afla deja la a 7-a editie si doreste sa ajute  oameni simpli si oameni cu dificultati sa devina parte activa a comunitatii brasovene.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.