Biblioteca vie a trezit interesul copiilor

Biblioteca vie a trezit interesul copiilor

0 87
Balerina, fotograf, aviator sau simplu gradinar ori rrom, toti au venit sa impartaseasca din experienta lor copiilor din mai multe scoli brasovene. Asa se face ca zeci de invatacei, de toate varstele, s-au adunat inca de dimineata in fata Oficiul Postal 1 pentru a se aventura prin filele de poveste ale cartilor unei biblioteci vii. Conceptul nu numai ca i-a incantat pe scolarei, dar i-a determinat sa priveasca altfel unele meserii. Nici povestitorii nu s-au simtit mai prejos – au fost deosebit de multumiti ca mici poznasi au apreciat invatamintele celor mari.
Inca de dimineata, siruri de elevi intrau organizat in Oficiul Postal 1 din Brasov, pentru a face cunostinta cu un concept mai putin intalnit in Romania. Practic, o biblioteca vie se deschidea in fata ochilor lor, o biblioteca pusa la cale de Asociatia Scut in colaborare cu Posta Nationala Romana, menita sa-i faca pe copii sa cunoasca mai bine meseriile si sa renunte la prejudecatile adultilor.
Si cum au avut o gama atat de larga de meserii la indemana, unii micuti mai ca si-au schimbat optiunile de viitor. Daca, pana sa intre in biblioteca vie, doreau sa devina medici sau politisti, miscarile balerinei le-au convins pe fetite iar adrenalina ocupatiei de aviator i-a atras pe baieti, dintre care multi au declarat ca vor fi campioni ai aerului.
Evenimentul organizat de Asociatia Scut se afla deja la a 7-a editie si doreste sa ajute  oameni simpli si oameni cu dificultati sa devina parte activa a comunitatii brasovene.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.