Informare meteo in weekend – ploi si vant puternic in toata tara

Informare meteo in weekend – ploi si vant puternic in toata tara

0 248
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de ploi si vant, valabila de vineri de la ora 23:00 pana duminica la ora 23:00 in toate regiunile tarii. In intervalul mentionat, temporar, va ploua in toate regiunile, anunta Mediafax.
La altitudini de peste 1.500 m precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Mai ales in noaptea de vineri spre sambata si din nou in cursul zilei de duminica, in Banat, Crisana, Maramures, nord-vestul Transilvaniei si in zona Muntilor Apuseni cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si izolat 25 l/mp. Vantul va sufla in general moderat, iar in vestul tarii si la munte va avea intensificari temporare cu viteze de peste 50 km/h, rafalele depasind in zona montana inalta 70 km/h.
 
 
Prognoza meteo pana pe 7 aprilie.
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul de pana la  7 aprilie, in fiecare regiune a tarii, potrivit Mediafax. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
TRANSILVANIA
Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana spre sfarsitul lunii martie martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre – 2 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre -6 si -4 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi usor pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 0 si 3 grade Celsius. In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.
 
BANAT
Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime usor negative, in medie, intre -3 si -1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 17 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius. In primele 2 zile vor fi precipitatii mai insemnate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi, in general slabe.
 
CRISANA
Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre -3 si -1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 16 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 2 si 6 grade Celsius. In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.
 
MARAMURES
Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana in data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre 0 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre -5 si -3 grade. Apoi se va incalzi, iar maximele termice vor fi intre 12 si 15 grade Celsius. Din 3 aprilie vremea se va raci usor. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade Celsius. Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare in 25 si 26 martie si ploaie din 29 martie pana la sfarsitul intervalului.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.