In cateva zile, Brasovul a trecut prin 3 anotimpuri

In cateva zile, Brasovul a trecut prin 3 anotimpuri

0 261
Orasul a fost la cheremul vremii capricioase, care s-a schimbat de la primavara blanda la ploi mohorate de toamna, ninsoare in toata regula pentru a reveni la soarele primavaratic. Iarna se intoarce insa de joi noapte, cu cod galben de ninsoare si viscol.
Primavara a venit la Brasov cu vreme extrem de capricioasa. La sfarsitul saptamanii trecute, meteorologii instituisera o atentionare de cod galben de vant puternic, care s-a manifestat cu toata puterea in oras. Primele spulberate au fost pancartele si bannerele, dar cel mai mult a avut de suferit cladirea care adaposteste Prefectura, Consiliul Judetean si Curtea de Apel, de pe acoperisul careia vantul a smuls o foaie de tabla.
A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a a sigura acoperisul cladirii.  Codul galben a incetat, dar vantul nu a contenit la Brasov, unde a batut cu putere marti, fara vreo avertizare meteorologica, iar pagubele au fost mai mari decat saptamana trecuta.
In Cartierul Noua, rafalele au smuls copertina si grilajul de fier neasigurat al imprejumuirii unei platforme de gunoi dintre blocuri. Mai multe masini au fost avariate, iar proprietarii lor asteapta acum despagubiri de la firma de salubritate care nu si-a asigurat grilajul. Tot marti, sub Tampa, vantul puternic a smuls din radacini un copac care a rupt in doua acoperisul restaurantului Casa Padurarului. Un alt copac a cazut peste gardul terenului de joaca aflat in imediata apropiere a restaurantului, iar seara s-a incheiat cu rapaitul unei grindini.
Ziua de miercuri ne-a rezervat o vreme superba, cu soare si temperaturi de 10 grade, ceea ce i-a facut pe brasoveni sa treaca la garderoba de primavara. Nu pentru mult timp, insa, pentru ca meteorologii ne dau vesti proaste: de joi, vremea se raceste si se strica din nou, iar vineri intram sub incidenta unui nou cod galben, de data aceasta de ninsoare si viscol.
Pana atunci le putem bucura de echinoctiul de primavara, care marcheaza inceputul primaverii astronomice si reprezinta momentul cand Pamantul este cel mai aproape de Soare. Incepand de astazi, durata zilei va fi in continua creÅŸtere, iar cea a noptii in scadere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.