Amenzi pentru stapanii de caini

Amenzi pentru stapanii de caini

0 230
Dupa trei luni in care i-au informat pe proprietarii de caini cum trebuie sa se comporte in spatiul public, politia locala trece la sanctiuni. Stapanii patrupedelor risca amenzi de 1000 de lei daca isi plimba animalul in zone interzise si cel putin 500 de lei daca nu au maturica, faras si punga pentru excremente. Brasovenii spun ca dispozitiile legale nu se respecta in oras.
Hotararea de Consiliu Local prevede ca orice caine de talie medie sau mare trebuie purtat in lesa si cu botnita. De asemenea, stapanul trebuie sa detina o maturica, un faras si o punga pentru excremente. Cainii pot fi plimbati in aceste conditii, insa nu in parcurile din oras, cu exceptia celui din zona Garii. Cei care nu respecta aceste reguli, risca amenzi consistente din partea Politiei Comunitare si a SPGA.
Brasovenii spun ca, in general, nu se respecta prevederile legale si hotararea de Consiliu Local.
Politistii comunitari au pornit in cautarea celor care nu respecta legea, insa vremea rea de marti i-a tinut pe proprietarii de caini in case. Oamenii legii au distribuit pliante prin care aduc la cunostinta brasovenilor obligatiile stapanilor de animale de companie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.