Liberalii romani vireaza spre… puternicii popularii europeni?

Liberalii romani vireaza spre… puternicii popularii europeni?

0 229
S-au facut multe comentarii legate de migratia unor portocalii spre partidul lui Crin Antonescu. Printre acestea, nu putine, demonstrau ca nimic nu este intamplator in aceasta actiune si ca in spatele ei stau interese mult mai mari chiar de nivel european. Practic suntem in fata unei strategii speciale prin care liberalii sunt impinsi de noii veniti spre PPE. Toate acestea se datoreaza in principal pierderilor electorale imense ale PDL condus de tandemul Basescu-Boc. Asa ca partidul dnei Merkel si a lui Barroso trebuia sa faca ceva si mai ales sa schimbe martoaga portocalie cu un armasar numir PNL (o vreme, o fractiune liberala, avea ca sigla un cal).
Ca lucrurile stau asa ne-o confirma o recenta declaratie a lui Sorin Frunzăverde.
VicepreÅŸedintele Partidului NaÅ£ional Liberal a declarat saptamana aceasta că înscrierea PNL în Partidul Popular European nu poate avea loc decât după o discuÅ£ie amplă în interiorul formaÅ£iunii.
„Eu pledez pentru construcÅ£ia aceasta care în mare parte deja reuÅŸeÅŸte – a unui mare partid de dreapta. În acest moment, dreapta autentică europeană este PPE, iar PNL se reclamă, aÅŸa cum scrie clar ÅŸi în statut, un partid de dreapta, cel mai puternic partid de dreapta din România“, a spus Frunzăverde, la sediul PNL.
El a punctat că înscrierea PNL în PPE „nu poate să aibă loc decât după o discuÅ£ie amplă în interiorul partidului“. De asemenea, vicepreÅŸedintele PNL a estimat că din PDL "mulÅ£i oameni de valoare" se vor alătura în continuare PNL pentru consolidarea partidului.
"În timp vor veni ÅŸi alÅ£i oameni de valoare din PDL, pentru a consolida acest partid mare de dreapta care este PNL, practic singurul partid de dreapta autentic în acest moment pe eÅŸicherul politic românesc. În PDL sunt mulÅ£i oameni de valoare care trebuie recuperaÅ£i până la urmă politic, care au expertiză politică, au expertiză administrativă ÅŸi care îÅŸi au locul în PNL (…) Cred că mulÅ£i din oamenii de valoare din PDL se vor alătura demersului construcÅ£iei dreptei consolidării ei în PNL", a precizat Frunzăverde.
 
Nici preÈ™edintele PNL, Crin Antonescu, nu are rezerve (… in general) fata de PPE!
Nu cu putina vreme in urma intr-un interviu, liderul PNL a declarat ca nu exclude o orientare a PNL catre Partidul Popular European si o lauda peAngel Merkel – liderul popularlor germani .
"In ce o priveste pe doamna Merkel, in ciuda campaniei isterice care se face in Romania pe aceasta tema impotriva mea sau impotriva USL, am avut cuvinte de lauda la adresa ei de foarte multe ori. E, probabil, de cativa ani buni, cel mai bun politician din Europa si, da, e un om de dreapta"
Iata ca dovezile se strang si ce pana mai ieri era doar o carcoteala otravita, devine pe zi ce trece o realitate – PNL a luat drumul popularilor europeni. Nu degeba se fac declaratii ca PDL se va rupe dupa Congres. Ca fiecare tabara din PDL o spune fara fereala – dupa Congres partidul se va sparge, este un lucru stiut si tocmai acesta fiind si rostul agragarii sub umbrela fostului premier Mihai RAzvan Ungureanu a noii Aliante D.A. ca ceo mai ramane din potocalii sa aiba une sa se aciueze.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.