Masoneria, subiectul disputei dintre Basescu si fugarii din PDL

Masoneria, subiectul disputei dintre Basescu si fugarii din PDL

0 235
VicepreÅŸedintele liberalilor Sorin Frunzăverde a recunoscut că este mason, susÅ£inând însă că masoneria este o organizaÅ£ie specifică lumii libere unde nu se dau comenzi.
El a fost întrebat cu privire la afirmaÅ£iile preÅŸedintelui Traian Băsescu, care a declarat că înscrierea sa ÅŸi a lui Mihai StăniÅŸoară se datorează masoneriei ÅŸi influenÅ£ei masonice.
"Nu are nicio legătură cu masoneria. Demersul acesta pe care eu l-am început ÅŸi o mai spun ÅŸi pentru alÅ£ii care văd că au tot felul de afirmaÅ£ii la adresa mea – spre exemplu unii nu au înÅ£eles că nu candidează cu mine la preÅŸedinÅ£ia PDL Å£inând cont de cât de des îmi pomenesc numele – nu are nicio legătură cu masoneria. Demersul acesta l-am început ÅŸi mă bucur că StăniÅŸoară mi se alătură ÅŸi vine în PNL. (…) Cred că atunci când fac asemenea afirmaÅ£ii cei care le fac ar trebui să se gândească că acest demers început de mine în primăvara trecută, consolidat în interiorul PNL, căruia i s-au alăturat ÅŸi alÅ£i colegi, s-a bucurat de o largă susÅ£inere electorală, asta spune totul. Simple speculaÅ£ii", a spus Frunzăverde, înainte de ÅŸedinÅ£a preÅŸedinÅ£ilor de consilii judeÅ£ene liberali cu conducerea PNL. El a precizat că nu are niciun mesaj pentru preÅŸedintele Traian Băsescu. Frunzăverde a recunoscut că este mason.
"Masoneria, până la urmă, este o organizaÅ£ie specifică lumii libere. Este o organizaÅ£ie care de-a lungul timpului s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că aici am putea să găsim explicaÅ£ia unei stări de disconfort", a precizat liberalul.
Întrebat dacă ar putea fi o legătură între masonerie ÅŸi apartenenÅ£a la un partid politic, Frunzăverde a negat. "Nu, nu are nicio legătură ÅŸi cu atât mai mult nu primesc comenzi de la nimeni, să fim serioÅŸi. În organizaÅ£iile libere nu se dau comenzi, comenzi se dau în alt tip de organizaÅ£ii", a afirmat el, punctând că nu ÅŸtie dacă Mihai StăniÅŸoară ÅŸi Valeriu Zgonea ar face parte din masonerie.
Pe de altă parte, el a arătat că nu ÅŸtie dacă există ÅŸi alÅ£i membri care vor părăsi PDL după Congresul din 23 martie, dar este posibil ca în timp liberalilor să li se alăture ÅŸi alÅ£i democrat-liberali.
"În timp vor veni ÅŸi alÅ£i oameni de valoare din PDL pentru a consolida acest partid mare de dreapta care este PNL, practic singurul partid de dreapta autentic în acest moment pe eÅŸicherul politic românesc ÅŸi aÅŸa cum am spus în PDL sunt mulÅ£i oameni de valoare care trebuie recuperaÅ£i politic, care au expertiză politică, administrativă ÅŸi care îÅŸi au locul în PNL", a susÅ£inut Frunzăverde.
Întrebat dacă există discuÅ£ii în acest sens, el a răspuns: "La timpul potrivit veÅ£i vedea". "Cred că mulÅ£i din oamenii de valoare din PDL se vor alătura demersului dreptei, consolidării ei în PNL. Este greu să fac estimări pentru un partid în care am fost atâta vreme. Îmi pare însă rău pentru oamenii de acolo care meritau o soartă mai bună", a afirmat mai noul liberal, chestionat dacă estimează desfiinÅ£area PDL după Congres.
PreÅŸedintele Traian Băsescu a declarat, pe 12 martie, că cel mai probabil o susÅ£inere a masoneriei ar fi putut genera înscrierea lui StăniÅŸoară ÅŸi a lui Frunzăverde în PNL. "Accesul la serviciile de informaÅ£ii, exclus. Poate o susÅ£inere a masoneriei, este altceva. Frunzăverde, StăniÅŸoară, pe linia asta s-ar putea să…", a apreciat preÅŸedintele, menÅ£ionând că el nu a beneficiat vreodată de o astfel de susÅ£inere, pentru că, spre deosebire de Antonescu, lucrează "pe dimensiuni mari ca politician".
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.