Steaua 1986 s-a reunit la Cheile Gradistei

Steaua 1986 s-a reunit la Cheile Gradistei

0 822

In 7 mai 1986, Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni, dupa o finala disputata impotriva Barcelonei si incheiata fara gol dupa 120 de minute. Bucurestenii s-au impus la penaltiuri prin golurile reusite de Marius Lacatus si Gabi Balint iar Helmuth Duckadam era primul portar din istorie care nu primea gol la penaltiurile de departajare

In 7 mai 1986, Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni, dupa o finala disputata impotriva Barcelonei si incheiata fara gol dupa 120 de minute. Bucurestenii s-au impus la penaltiuri prin golurile reusite de Marius Lacatus si Gabi Balint iar Helmuth Duckadam era primul portar din istorie care nu primea gol la penaltiurile de departajare.

La 29 de ani de la succesul istoric de la Sevilla, mai multi campioni ai Europei din 1986 s-au intalnit la Cheila Gradistei, unde au jucat un meci amical cu nationala artistilor. Cel care se ocupa in ultimii ani de organizarea evenimentului este chiar eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, cel care a aparat 4 penaltiuri si a intrat in Cartea Recordurilor. Cheile Gradistei

Printre cei care au raspuns chemarii fostului portar al Stelei s-au numarat cncurentul lui pe post, Dumitru Stangaciu, fundasii Miodrag Belodedici si Adrian Bumbescu, mijlocasii Tudorel Stoica si Iosif Rotariu si atacantul Gabi Balint.

La eveniment au venit si alti fotbalisti romani importanti, care au jucat inaintea meciului stelistilor. Fostul capitan al Nationalei si singurul roman care a reusit sa castige Liga Campionilor, Cristi Chivu, unul din componentii de baza ai Generatiei de Aur, Ovidiu Sabau si portarul de la Mondialul din Statele Unite, Bogdan Stelea, au tinut sa fie si ei aproape de cei care au realizat cea mai mare performanta a fotbalului romanesc.

Casandra, fiica lui Iosif Rotariu, are nevoie de ajutor, astfel ca evenimentul a avut si o parte umanitara.

Din pacate pentru fotbalul romanesc, Steaua se afla in plin scandal legat de emblema, culori si performantele clubului.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.