Cozmin Guşă dezvăluie nucleul dur al PD-L format din penticostali şi adventişti

Cozmin Guşă dezvăluie nucleul dur al PD-L format din penticostali şi adventişti

0 839
Cozmin Guşă, susÅ£inea in urma cu ceva vreme că în spatele propunerilor comisiei prezidenÅ£iale pentru legalizarea prostituÅ£iei ÅŸi a consumului de droguri usoare se ascunde “un atac cu profunde conotaÅ£ii politice ÅŸi religioase” ÅŸi afirma că nucleu dur al PDL era format din penticostali ÅŸi adventiÅŸti care au intrat intenÅ£ionat în conflict cu Biserica Ortodoxă Română. Chiar daca amanuntele nu mai sunt "de actualitate" (PDL mai fiind la putere doar prin Traian Basescu), inversunarea cu care o impinge cu disperare in fata pe pupila sa, Udrea, se pare – ascunde ceva!
 
“Și atunci, ca È™i acum, Traian Băsescu È™i PDL È›intesc spre voturile cultelor protestante, pocăiÈ›i, cum li se mai spune, a căror relaÈ›ie cu Biserica Ortodoxă nu e dintre cele mai bune, È™i pe care speră să le atragă prin orice mijloace.
De altfel, în PDL există un nucleu puternic de protestanÈ›i, în frunte cu premierul Emil Boc, care este penticostal, la fel ca È™i Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, Alin TiÈ™e, ori deputaul Daniel Buda, ca È™i preÈ™edintele PDL al Consiliului JudeÈ›ean Bihor, Radu Èšîrle, iar deputatul PDL Lucian Tipei este chiar fratele episcopului Pavel, È™eful Cultului Penticostal din România.
De asemenea, mai este filiera adventiștilor, reprezentată de fostul vicepremier PDL Gheorghe Seculici și de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
Aceste culte sunt puternic reprezentate în zona Transilvaniei, iar relaÈ›iile strînse dintre ele È™i PDL au nemulÈ›umit adesea capii Bisericii Ortodoxe din Ardeal. Acesta e È™i motivul pentru care în august, la slujba de Sf. Maria È›inută la mănăstirea Nicula, premierul Boc a fost complet ignorat de către Bartolomeu Anania,neuitatul mitropolit al Clujului”, a afirmat inca din anul 2009 Cozmin Guşă.
Premierul Emil Boc a negat, cum era de asteptat, aceste acuzaÅ£ii care i-au fost aduse ÅŸi în timpul candidaturii pentru un al doilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.
Mai târziu, după ce a fost numit premier, Emil Boc a făcut o declaraÅ£ie în acest sens: “Am fost È™i sunt creÈ™tin ortodox din tată în fiu. Întreaga mea familie a fost È™i este de religie creÈ™tin ortodoxă. Am un respect pentru toate cultele religioase din România, recunoscute de lege, iar eu È™i familia mea aparÈ›inem cultului creÈ™tin ortodox“.
Cu toate acestea, Emil Boc nu a menţionat parohia de care aparţine şi nu a dovedit acest lucru cu chitanţele pentru plata anuală a contribuţiei către biserica ortodoxă de care aparţine.
Cotidianul Evenimentul Zilei a mai dezvăluit afacerile pastorilor adventiÅŸti din România, făcute cu ajutorul unor politicieni ai PDL.
Potrivit EVZ, în spatele tombolei “100% Adevărat” desfăşurate la postul de televiziune OTV se ascundea deputatul democrat- liberal Dănut Liga, de confesiune adventistă.
IÅ£ele afacerii au fost descusute până la companiile-mamă din SUA ÅŸi Marea Britanie, deÅ£inute de către pastorul adventist Viorel Patrana, un apropiat al familiei Liga si locatar intr-una dintre vilele acesteia din Balotesti. (surse: napoca news)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.