Numarul adoptiilor s-a dublat anul trecut la Brasov

Numarul adoptiilor s-a dublat anul trecut la Brasov

0 295
Brasovul s-a aflat in 2012 pe al doilea loc in tara in privinta numarului adoptiilor. 57 de adoptii au fost finalizate, cu 50% mai multe decat in anul precedent. 2013 a inceput la fel de bine, cu 3 incuviintari si 5 incredintari spre adoptie. Doua viitoare mamici adoptive tocmai au primit atestatul de la Directia pentru protectia Copilului.
Brasoveanca Mihaela Cherciu este o femeie fericita. Tocmai a primit astestatul conform caruia poate primi spre adoptie un copil, dupa ce a trecut prin mai multe evaluari, sociale si psihologice. Este asistent maternal si are in ingrijire o fetita de 1 an si 4 luni, de etnie rroma, de care nu vrea sa se mai desparta niciodata.
Ruxandra Bordeianu are deja o fetita de 7 ani, insa nu mai poate face alti copii, asa ca va infia o sora pentru fetita ei. Nu vrea un bebelus, ci un copil de 4-5 ani, cu care sa se joace fetita naturala.
Virginia Martin, directorul DGASPC Brasov, spune ca daca o mama naturala isi poarta copiii in pantece, o mama adoptiva il poarta in suflet.
Odata ce au primit atestatul, cele doua familii pot incepe procedura de adoptie. Cu putin noroc, in cateva luni vor fi fericitii parinti adoptivi ai copiilor pe care si-i doresc.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.