Monument in cinstea martirului Liviu Cornel Babes

Monument in cinstea martirului Liviu Cornel Babes

0 267
Sambata viitoare se implinesc 24 de ani de cand Liviu Babes isi dadea foc pe partia Bradul pentru a protesta impotriva regimului comunist. Ca in fiecare an, oficialitati, prieteni si rude incearca sa invie amintirea gestului extrem al brasoveanului. Asociatia "15 Noiembrie 1987 Brasov" vor sa schimbe crucea de fier inchinata lui Babes in Poiana cu un monument.
Cornel Liviu Babes s-a autoincendiat in 2 martie 1989, in timp ce cobora pe partia Bradul din Poiana Brasov. Purta in mana un carton pe care scria ”Opriti crima!", si compara Brasovul cu Auschwitzul, pentru a atrage atentia lumii intregi asupra ororilor dictaturii comuniste din Romania. Doua ore mai tarziu, murea la Spitalul Judetean, unde fusese transportat. Protestul sau anticomunist a fost facut public mai intai in strainatate. Doi schiori care se aflau in Poiana Brasov au vazut incidentul si au povestit-o unor ziaristi englezi. Asociatia "15 Noiembrie 1987 Brasov", il comemoreaza si anul acesta pe martirul Babes, asigura Florin Postolachi, presedintele asociatiei brasovene.
Asociatia brasoveana isi doreste sa ridice un monument in memoria martirului erou Liviu Cornel Babes. Membrii asociatiei sunt nemultumiti ca modesta cruce din fier forjat amplasata in apropierea locului in care s-a intamplat tragicul eveniment este sufocata de constructiile care rasar in zona.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.