Hoti de echipamente TF in valoare de 50.000 de euro

Hoti de echipamente TF in valoare de 50.000 de euro

0 281
Trei hoti fagaraseni au furat intr-o singura noapte 111 relee de transmisie de la bariere de calea ferata. Paguba este imensa, in conditiile in care o singura piesa costa 400 de euro. Bunurile nu au putut fi recuperate pentru ca infractorii au spart releele ca sa scoata cuprul, pe care urmau sa il vanda pe piata neagra pentru cativa lei kilogramul. Cea mai grava consecinta a faptei este ca au pus in pericol a sigurantei circulatiei feroviare pe ruta Brasov-Sibiu.
Cei trei fagaraseni au avut nevoie de doar o noapte pentru a sustrage cele 111 relee CFR de transmisie de la barierele de cale ferata de pe ruta Brasov – Fagaras – Sibiu. Hotii au incarcat piesele in portbagajele a doua autoturisme si le-au depozitat in casa unuia dintre ei, cfare le-a ascuns sub pat si in biblioteca. Doi dintre ei au antecedente penale pentru furt si intentionau sa vanda cuprul din relee pentru cativa lei pe kg. Cei trei erau monitorizati de mai multa vreme de politie, care a gasit obiectele sustrase cu ocazia  unei perchezitii domiciliare, a declarat comisarul sef Valentin Nechita, seful Biroului Investigatii Criminale, sectia Regionala Cai Ferate Brasov. Fenomenul furturilor de componente a luat amploare inca din luna noiembrie 2012. Hotii nu numai ca au cauzat intarzieri de zeci de minute ale trenurilor dar au pus in pericol si siguranta caii ferate, dezvaluie Ionel Dicu, sef de divizie Cai Ferate, care avertizeaza ca astfel de furturi pot cauza si deraieri de trenuri.
Toti cei trei suspecti au fost arestati preventiv pentru 30 de zile pentru infractiunile de furt calificat, patrundere fara drept in zona de siguranta a caii ferate, distrugere si semnalizare falsa.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.