Profesorul RADU GOLBAN, cel care a descoperit datoria Germanie de 19 miliarde...

Profesorul RADU GOLBAN, cel care a descoperit datoria Germanie de 19 miliarde euro fata de Romania,

0 285
Presa britanică ne informează că, la finele lunii ianuarie, în toiul unei serii de evenimente naÅ£ionale menite a marca venirea lui Adolf Hitler la putere ÅŸi a reaminti cetăţenilor germani de crimele naziste, Cancelarul german Angela Merkel a Å£inut un discurs programat să coincidă cu “momentul în care PreÅŸedintele Paul von Hindenburg l-a numit pe Hitler ÅŸeful guvernului german în 1933.
În discursul rostit cu ocazia deschiderii unei expoziÅ£ii intitulate Topografia Terorii, dna Merkel a subliniat că ascensiunea lui Hitler a fost favorizată ÅŸi de complicitatea vinovată a elitelor laÅŸe: “Ascensiunea naziÅŸtilor a fost posibilă datorită faptului că elitele societăţii germane au colaborat cu ei dar ÅŸi, mai presus de orice, pentru că majoritatea germanilor a tolerat această ascensiune,” a spus dna Merkel.
“Drepturile omului nu se pot apăra singure. Libertatea nu se poate apăra singură ÅŸi democraÅ£ia nu reuÅŸeÅŸte de una singură. Acest lucru trebuie să fie un avertisment continuu pentru germani,” a declarat Cancelarul german.
În timp ce dna Merkel Å£inea electoratului german aceste discursuri înălţătoare, la TimiÅŸoara, conform relatărilor din presă, consulul Germaniei făcea presiuni pentru ca economistul ÅŸi cercetătorul Radu Golban să fie epurat din universitate. Mai precis, de la Universitatea de Vest:
“Economistul Radu Golban, timiÅŸoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din TimiÅŸoara
• Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT
• Consiliul Departamentului de ÅžtiinÅ£e Politice È™i-a motivat decizia excluderii lui Golban invocând „articolele critice la adresa Germaniei”
• Profesorii universitari au afirmat, în ÅŸedinÅ£e interne, că acÅ£ionează la intervenÅ£ia consulului Germaniei la TimiÅŸoara.
Departamentul de ÅžtiinÅ£e Politice „nu doreÅŸte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Nu este o formulare exprimată în ÅŸoaptă pe coridoarele Universităţii de Vest din TimiÅŸoara (UVT), ci una care va rămâne în arhivele UVT, iar mai precis, în procesul-verbal al ÅŸedintei de consiliu a departamentului, din octombrie anul trecut. Persoana este Radu Golban, cunoscut pentru articolele ÅŸi lucrările în care se exprimă critic la adresa politicilor Germaniei ÅŸi în care demonstrează cum urmaÅŸii Republicii de la Weimar subordonează economiile naÅ£ionale ale ţărilor din UE propriilor interese, prin strategii geopolitice formulate ÅŸi urmate cu „rigurozitate germană” vreme de mai bine de un secol.”
PreÅ£ul epurării s-ar părea că este un "mizilic" de 5000 de Euro, “sponsorizare pentru cărÈ›i, proiecte comune cu Consulatul Germaniei ÅŸ.a.m.d.”
Nu îl cunosc personal pe dl Radu Golban. Am vorbit o singură dată la telefon, acum mai bine de un an. I-am urmărit însă scrisul ÅŸi nu am sesizat ceva contrar intereselor naÅ£ionale ale României. Nu am sesizat nici ceva contrar spiritului european, al unei Europe a naÅ£iunilor. Nu înÅ£eleg deci cum de elita României tace atunci când un cercetător român este epurat dintr-o universitatea românească pe motivul …că ar fi deservit interesele Germaniei.
 
În august 2012, când Crin Antonescu – excedat de sprijinul acordat de Angela Merkel, PreÅŸedintelui Traian Băsescu – a declarat că Merkel ar face bine să ÅŸi-l ia pe Băsescu în Germania ÅŸi să-i aloce o bucăţică de teren unde omul votat de nimeni “să continue să se joace de-a preÅŸedintele”, PreÅŸedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat: Astăzi, Germania are un cancelar ÅŸi un preÅŸedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii ÅŸi a democraÅ£iei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinÅ£a subminării standardelor democratice ÅŸi a statului de drept […] În acelaÅŸi timp, faptul că este membră UE înseamnă că România trebuie să împărtăşească ÅŸi să respecte valorile europene. AÅŸa că dezbaterea este, de fapt, nu pro sau contra preÅŸedintelui Băsescu, ci despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenÅ£ei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaÅ£ia puterilor ÅŸi aÅŸa numitele echilibre ale sistemului instituÅ£ional.”
În replică, Crin Antonescu a declarat că vrea “un preÅŸedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă pentru România ceea ce face Angela Merkel pentru Germania”.
Ca să facem ceea ce face Angela Merkel pentru Germania ar trebui ca guvernanÅ£ii României să poată obÅ£ine demiterea oricărui profesor sau jurnalist german ale cărui poziÅ£ii sau opinii contravin intereselor României. Dar oamenii politici români ÅŸi reprezentanÅ£ii diplomatici ai României în străinătate nu se simt în stare să facă acest lucru, nici măcar când e vorba de atacuri, care pot fi catalogate drept rasiste, la adresa românilor ÅŸi a altor neamuri din Răsăritul Europei. Cred însă că, dacă nu putem demite universitari sau jurnaliÅŸti germani la ei în Å£ară, ar trebui să putem împiedica Germania sau orice altă putere cu Å£âfne imperiale să demită universitari ÅŸi jurnaliÅŸti români la noi în Å£ară.
Crin Antonescu ÅŸi-a atras acuzaÅ£ia de “anti-european” pentru că a încercat să facă pentru România ce face Merkel pentru Germania. Radu Golban a fost demis la presiunile nedemocratice ale Germaniei, exact în momentul în care Merkel făcea elogiul libertăţii ÅŸi democraÅ£iei.
Cu 10 ani înainte ca Hitler să preia puterea, în noiembrie 1923, a avut loc tentativa de lovitură de stat a lui Hitler cunoscută în engleză sub denumirea de “the Beer Hall Putsch” (puciul din/de la berărie). Atitudinea servilă ÅŸi laşă a “elitelor” României de azi, a căror colaborare cu Germania face posibilă ascensiunea unor forÅ£e ostile nu doar României, ci ÅŸi spiritului democratic, va rămâne pentru totdeauna cunoscută sub denumirea de “the beer hall pooch”. Pudelul din berărie. De la terasa unde ne trimitea astă-vară, în zi de referendum, Traian Băsescu, cu sprijinul Germaniei. Pudelul Cancelarului.
Marii ticăloÅŸi se nasc din marile trădări ale unei elite prea mici pentru a lupta pentru interesul naÅ£ional. Ale unor oameni care se vând pe un preÅ£ de nimic. Pe bacÅŸiÅŸ. Ca niÅŸte chelneri ai nimicului.
Azi, Oberkellner. Mâine, Obersturmbannführer. VeÅŸnic garçon!. Oameni care ÅŸtiu să ia ordine. Care intră ÅŸi ies pe uÅŸa din spate. Care nu mai au nici un haz.
 
Mircea Platon
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.