Vremea: de marti iar se incalzeste!

Vremea: de marti iar se incalzeste!

0 240
Saptamana a inceput printr-o avertizarea a Administratiei Nationala de Meteorologie (ANM)  carea anunta precipitatii si intensificari ale vantului. Astfel, potrivit ANM,  in intervalul mentionat vor fi precipitatii mixte in vestul, nordul si centrul tarii si ninsori in zona de munte, iar cantitatile de apa pot depasi pe arii restranse 15-20 l/mp. La munte, mai ales in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, vitezele la rafala vor depasi 70…80 km/h, viscolind zapada. Vantul se va intensifica in regiunile vestice, sudice si centrale, cu viteze de 45…50 km/h si izolat, in Dobrogea si Lunca Dunarii, peste 60 km/h.
 
Marti, temperatura aerului va marca o crestere fata de intervalul precedent, astfel ca vremea va redeveni calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari in nordul si vestul tarii unde mai ales seara si noaptea vor fi precipitatii slabe, indeosebi sub forma de ploaie.
Vor fi conditii de polei.
In zona de munte sunt posibile ninsori. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane. In cursul noptii, cu deosebire in zonele joase din estul si sudul teritoriului izolat se va semnala ceata.
La Brasov, cu un cer acoperit temperatura va urca spre +3 grade Celsius. Presiunea atmosferica va continua tendinta de scadere spre 1006 mb. Vantul va sufla cu cca, 15km/h.
In tara temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade, mai scazute in depresiuni.
 
Miercuri, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada din an, iar cerul va fi temporar noros. In vestul si in nord-vestul tarii local, mai ales in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. In restul teritoriului doar izolat si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade, mai scazute in depresiuni. In sud si sud-est dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.