Parlamentarii au in ranite ciocanelul de judecator

Parlamentarii au in ranite ciocanelul de judecator

0 263

 

Vremurile cand pesedistii isi aparau infractorii prin miscari de strada au apus. Marsurile de intimidare cu care Adrian Nastase si gasca de potentati PSD faceau scut in jurul lui Gabriel Bivolaru nu mai sunt de actualitate. Ce-i drept, insusi liderul grupului de protestatari din urma cu ceva ani a ajuns el insusi dupa gratii, blestemand probabil apatia colegilor, care n-au fost in stare sa marsaluiasca mai convingator si mai agresiv prin fata tribunalului, ca sa-l scape de parnaie.
Insa doar vremurile alea s-au dus, nu si metehnele. Politicienii nu mai au nevoie de miscare fizica pentru a face presiuni asupra justitiei. De manevrele astea jegoase se ocupa acum parlamentarii USL, din fotoliile scumpe in care poporul le-a trimis sezuturile. Alesii Puterii au pregatit amendamente la statutul senatorilor si deputatilor prin care parlamentarii patriei sunt pe cale sa-si confectioneze o noua garderoba. Daca austeritatea i-a silit acum sa renunte la diverse privilegii platite de amarasteni, s-au gandit sa-si scoate parleala si sa se intoleasca. Demnitarii USL renunta la costume pentru robe de judecatori. Liderii grupurilor parlamentare ale USL au parafat in biroul lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, un act care ii obliga pe procurori sa le trimita spre aprobare dosarele in care sunt cercetati parlamentari. Abia dupa ce alesii isi dau cu parerea asupra probelor, dosarul poate pleca spre instante, sa se pronunte si judecatorii.
N-are rost sa-si mai strice pantofii de lux pe trotuarele din fata instantelor cand pot sa calce justitia in picioare chiar in sediul Parlamentului. Asta e un privilegiu care compenseaza din plin reducerea sumelor pe care statul era obligat pana acum sa le cheltuiasca cu intretinerea lor. Ce daca ti-a luat Guvernul niste stipendii, cand poti sa recuperezi din spagile pe care orice puscariabil ar fi dispus sa le plateasca pentru a nu ajunge la mititica? Ciocanelul cu care bat in lemn presedintii Camerelor se va regasi de-acum pe toate pupitrele parlamentarilor, din postura lor de judecatori de partid.
Alesii opozitiei nu au fost invitati la negocieri si asta-i face, pe moment, niste albe ca zapada care isi permit astfel sa critice deciziile piticilor de la putere. Nu va amagiti, insa. Dac-ar fi chemati si ei sa fie partasi la siluirea justitiei, ar fi votat cu doua maini.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.