Raportul CE n-are capitole pentru faptele din Romanika

Raportul CE n-are capitole pentru faptele din Romanika

0 244
Dupa ce a incropit Raportul despre situatia din Romania, Comisia Europeana ar trebui sa stie ca misia ei nu s-a terminat aici. Supravegherea Romanikai ar trebui sa continue si dupa analiza din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, celebrul MCV despre care s-a spus ca ne impiedicam de fiecare data cand incercam sa intram in Spatiul Schengen.
S-a dovedit – asa cum se banuia de mult – ca n-am fi intrat oricum si ca nu suntem pur si simplu pregatiti sa facem cu adevarat parte din familia europeana.
Comisia Europeana ar strange material pentru inca zece rapoarte daca ar monitoriza reactiile starnite de publicarea ultimei dari de seama in mass-media romanesti.
Oficialii romani ar face si ei bine sa solicite facatorilor de documente ai Comisiei sa fie mai precisi cand arata cu degetul diverse apucaturi mioritice in contrast cu practicile democratice. Pentru ca lasand exprimarea la nivel de aluzie, raportorii i-au invrajbit teribil pe jurnalistii-slugi din cele doua tabere mari care s-au duelat intreaga vara in ajunul voturilor de la locale si apoi de la parlamentare. Cine a destabilizat mai tare democratia din Romanika? Cine a lovit mai abitir la temelia statului de drept? Cine a tarat justitia si, in genere, institutiile fundamentale ale patriei, in mlastina destabilizarii? Consumatorii de talk-showuri savureaza interpretarile pe care tonomatele le dau in studiouri raportului Comisiei. La Antena 3, documentul i-a surprins pe salariatii lui Voiculescu in timp ce ii acopereau patronului fuga de justitie si ii stergeau urmele slinoase de pe scarile Senatului, de unde cica demisionase din onoare si respect pentru dreptate.
Vorbetii din solda Varanului au reluat terfelirea justitiei de acolo de unde o lasasera inainte ca USL sa se instaleze la guvernare, cand au considerat ca, daca mai zgaltaie mult esafodajul statului, risca sa le cada sandramaua in cap. Judecatorii sunt trimisi la control psihiatric pe banda rulanta de justitiarii lui Voiculescu, ofuscati ca raportul CE a facut aluzie la ei. Momentul este insa numai bun pentru noi ofense si calomnii. Mai e un an pana la viitorul raport, si pana atunci vor comite mii de alte atacuri care sa faca uitate sarjele murdare de acum.
Un singur purtator de roba va scapa de terfelire prin studiourile Antenelor. Ala care il va ierta de inchisoare pe Varan pentru furtul celor 60 de milioane de euro de care este acuzat. Mai nasol este ca in viitorul raport nu exista un capitol pentru limbi trase judecatorilor pe placul lui Felix care sa compenseze acoperirea cu laturi a celorlalti.
Eu zic sa se upgradeze si Comisia asta inainte sa mai produca documente despre Romanika.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.