Partia de sanius – cea mai periculoasa dotare din Poiana

Partia de sanius – cea mai periculoasa dotare din Poiana

0 256
Peste 60% dintre accidentele din Poiana Brasov au loc pe partia de sanius. Zilnic, ambulantele transporta la spital copii si adulti care se aleg cu traumatisme grave. Numarul mare de raniti nu ii impiedica insa pe petrecareti sa isi puna in continuare viata in pericol. Partia nu este conforma cu normele europene, iar amenajarea in statiune a uneia adecvata pentru sanius si tubing a fost amanata pentru anul viitor.
Cu lovituri, capete si nasuri sparte, contuzii si picioare rupte. Asa se distreaza, deopotriva, adulti si copii, pe partia de sanius din Poiana: viteza mare si cazaturi care le cauzeaza foarte des traumatisme. Petrecaretii nu se sinchisesc, insa, de riscuri si dureri si spun ca merita sa ajunga la spital daca distractia este garantata.
Salvamontistul Alexandru Ferenz din Poiana Brasov spune ca cele mai multe incidente la care este solicitat se petrec pe partia de sanius, unde medicii de la SMURD sau Ambulanta au cel mai des de-a face cu fracturi si pierderea cunostintei.
Potrivit salvatorului montan Ferencz, de la inceputul sezonul de iarna, peste 140 de accidente au avut loc pe partiile din Poiana Brasov. Peste 60% dintre ele s-au petrecut la sanius.
 
Vifor Rotar 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.