Trafic intens pe partiile din Poiana Brasov

Trafic intens pe partiile din Poiana Brasov

0 254
La mai putin de o luna de la primele ninsori si de la punerea in functiune a instalatiilor de transport pe cablu, prin punctele de acces pentru urcarea spre partii au fost inregistrate peste 377.000 de treceri.
In week-endul 4 – 6 ianuarie, schiorii au trecut de mai mult de 67.000 de ori prin punctele de acces montate la urcarea in instalatiile de transport pe cablu. Acestia au folosit cartele cu puncte, cu pretul cuprins intre 20 si 510 lei sau diferite tipuri de abonamente pe o zi sau mai multe.
Cele mai aglomerate partii au fost si in acest week-end, Bradul, Lupului, Drumul Rosu si Sulinar iar sfarsitul de saptamana a fost unul dintre cele mai aglomerate de la deschiderea sezonului 2012-2013, pina in prezent. In ciuda numarului foarte mare de turisti – inclusiov moldoveni rusi si ucraineni care s-au aflat in weekend in Poiana, traficul la plecarea din statiune si iesirea din Brasov nu i-a pus pe agentii Politiei rutiere in situatia de a devia traficul pe ruta ocolitoare DN1A Sacele – Cheia.
Se pare ca numarul autoturismelor care vin spre Poiana este sensibil mai mic la acest inceput de an, comparativ cu aceeasi perioada din 2012, semn ca o parte din turisti au inteles sa renunte la masinile personale in vacanta de la munte. 
Potrivit reprezentantilor Municipalitatii, in ultimul week-end, in Poiana Brasov au fost parcate in jur de 15.000 de masini, numar mult mai mic cele 70.000 de vehicule care au urcat in statiune  intr-unul din week-end-urile din ianuarie 2012.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.