Brasovul, in coada listei nationale de incidente electorale

Brasovul, in coada listei nationale de incidente electorale

0 262
9 incidente electorale au avut loc in judetul Brasov in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie. Cele mai multe sesizari au fost legate de afisajul electoral in zone nepermise, distrugere de bannere dar a fost reclamat si un caz de mita. Brasovul se claseaza in coada clasamentului national privind incidentele electorale.
10 brasoveni au lipit in zone interzise afise electorale in Complexul Bartolomeu, zona Mihai Viteazul, Strada de Mijloc si Vasile Alecsandri. Indivizii cu varsta cuprinsa intre 17 si 54 de ani au fost condusi la sediul politiei si sanctionati fiecare contraventional cu suma de 1000 de lei. Cu singura exceptie, sesizarile s-au facut prin apel la serviciul de urgenta 112. Alte dosare au intrat deja in aceste zile in vizorul politiei, asa cum confirma comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.
In cazul mitei electorale, acuzati sunt un membru de partid si un candidat la alegerile din 9 decembrie, care consumau impreuna cu mai multe persoane bere si mici, intr-un bar din zona Bartolomeu. Ambii sustin insa, ca sarbatoreau ziua de nastere a candidatului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de politie al Judetului Brasov, Liviu Naghi, crede ca lipsa incidentelor electorale majore se datoreaza spiritului civic al brasovenilor, dar si a faptului ca politistii au actionat cu promptitudine. Statistica claseaza Brasovul la coada clasamentului pe tara privind incidentele electorale.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.