BASARABIA CONTRA ARDEALULUI ?

BASARABIA CONTRA ARDEALULUI ?

0 322
 
Potrivit expertului european Nicu Popescu, fostul consilier al prim-ministrului R.Moldova dl. Filat, venirea presedintelui Barroso se înscrie în acea pleiadă de vizite unice la ChiÅŸinău, precum cea a vicepreÅŸedintelui american Joe Biden si a cancelarului german Angela Merkel.
Este prima dată în istoria Republicii Moldova, când un preÅŸedinte al Comisiei Europene a venit la ChiÅŸinău, într-un context destul de dificil pentru Europa, când, de fapt, cea mai mare parte a timpului, domnul Barroso se ocupă de gestionarea crizei economice, de situaÅ£ia din Grecia,etc.
Dar, în pofida acestui context, “Moldova este suficient de importantă pentru Uniunea Europeană, ca ÅŸi preÅŸedintele Comisiei Europene să vină la ChiÅŸinău, să ofere acest sprijin politic, diplomatic ÅŸi economic Republicii Moldova”, remarcă dl Popescu în cadrul unui interviu pentru Europa libera, post de radio care, pentru fostul spatiu al URSS, inca mai emite… Comentariile evidenÈ›iază că oficialul european de prim rang transmite astfel la Chisinau un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova.
„Pentru că Bruxelles-ul îÅŸi doreÅŸte o vecinătate prosperă ÅŸi democratică. Åži astăzi Republica Moldova este acea Å£ară care se află pe o traiectorie foarte bună. Åži o Å£ară care are potenÅ£ialul de a fi o posibila poveste de succes a Parteneriatului Estic, ci chiar ÅŸi un stat care se poate miÅŸca în direcÅ£ia aderării la Uniunea Europeană”, a evidenÈ›iat… nu chiar cu aceste cuvinte dl. Baroso!
…Dar nu ne putem parca bucura, pentru ca ne-a fi trecut pe langa ureche o" vorba", regizata inca pe vremea lui Hitler. Sinistrul personaj, care s-a jucat cu tancurile pe harta Europei, gandea sa "rezolve" …diferendul romano-maghiar printr-un fel de …"schimb", intre fostele provincii: adica " Ardeal contra Basarabia'', la care Romania ar fi trebuit, probabil, sa zica si "Tanke schon"…
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.