Pirotehnica guvernarii, varianta Victor Bomba

Pirotehnica guvernarii, varianta Victor Bomba

0 223
Detonatorul de bombe Victor Ponta este doar un copil de trupa la echipa de artificieri raspanditi in ministerele ce compun Guvernul. Dezamorsarile pe care le anunta cu entuziasm tamp zilele trecute, cand vorbea despre catastrofele pe care le-a evitat Cabinetul pe care il conduce, sunt niste pocnitori cu fitilul ud pe langa adevaratele bombe din economie. Pe care continua sa-si odihneasca dosul extralarge, in timp ce povesteste cum a eschivat el explozii sociale si foc de artificii cu victime in buget.
Nici nu-i de mirare ca Ponta si echipa de zgomote pe care o coordoneaza trebuie sa faca tambalau. Prea e tiuitoare linistea in care s-au cufundat Cotrocenii ca sa nu trebuiasca umpluta cu ceva. Linistea basescului de aici inseamna deranj cu decibeli in Europa. Asa ca Ponta si colegul lui de joaca de-a puterea trebuie sa coboare din cand in cand in arsenal ca sa produca niscai sunete. Cel mai recent este fasaitul listei cu cele zece bombe pe care Guvernul, prin gura pirotehnistul Ponta, pretinde ca le-a dezamorsat.
Cap de lista este Oltchimul, combinatul pe care desteptii de la guvernare s-au facut ca-l privatizeaza. Cat de bine l-au rezolvat vorbeste de la sine nu doar figuratia jalnica a lui Dan Diaconescu, care a delectat natia cu circ doua saptamani de neuitat in entertainmentul mioritic. Asta a fost doar matineul. Grosul spectacolului abia acum urmeaza si nu se va mai distra nimeni. Cel mai putin se vor amuza muncitorii de la Oltchim, in scenariul scris de data asta de Remus Borza, lichidatorul de la Hidroelectrica. Cel care primeste 50.000 de euro pe luna pentru a gestiona falimentul societatii care ar fi trebuit sa fie cea mai profitabila companie de stat. La sfarsitul anului, Borza va fi mai bogat cu 3 milioane de euro pentru a fi reusit sa franeze dezastrul de la Hidroelectrica si sa mai taie – nu de tot – avantul baietilor destepti.
Doar pentru ca e platit regeste si si-a atras toata ura patriei plebee, nu inseamna ca Borza nu spune adevaruri crude. Dupa denuntarea cangrenei de la Hidroelectrica Borza da in vileag situatia de la Oltchim. Administratorul judiciar spune ca lichidarea se profileaza deja ca singura solutie de gestionare a esecului de privatizare a combinatului, care nici nu era privatizabil decat in varianta Ponta si acolitii economici, iar sute de oameni isi vor pierde slujbele.
Asta este o bomba pe care sta Ponta in timp ce dezamorseaza artificii de Craciun. Si mai are o lista intreaga de ghiulele neexplodate, a caror deflagratie va incerca sa o impinga cu disperare pana dupa alegeri.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.