Scandal la Asociatia 15 Noiembrie 87

Scandal la Asociatia 15 Noiembrie 87

0 249
Cu doar o luna si nici o saptamana inaintea aniversarii a douzeci si cinci de ani de la miscarea muncitoreasca de la 15 noiembrie 1987, unul dintre noiembristi, Mircea Sevaciuc,  a lansat pe blogul sau personal un atac foarte dur la adresa liderului acestei Asociatii, Florin Postolachi. Sevaciuc sustine ca la ,,la intalnirea dintre Presedintele Romaniei domnul Ion Iliescu , consiliat de Octavian Stireanu din data de 16 ian.2002 ora 17 la Palatul Cotroceni si delegatia Asociatiei “15 Noiembrie 1987” compusa din Florin Postolachi presedinte, Danut Iacob vicepresedintel si consilierul Mihai Macovei,  d-nul Iliescu  astepta o solicitare  oficiala din  partea conduceri Asociatiei “15 Noiembrie 1987” privind transferarea unor fonduri…cand, spre stupoarea lui si a celor doi consilieri, Florin Postolachi si Danut Iacob i-au cerut o donatie de 10.000$, pentru “mici si o bere” cu prilejul impliniri a 15 ani de la revolta din’87”.
Astfel, spune sursa citata, ,,Sedinta de informare anuntata pentru a doua zi cu membrii Asociatiei , despre  rezultatul intalnirii cu Presedintele Romaniei dl Ion Iliescu, nu a mai avut loc niciodata. Informatiile despre intalnirea de la Palatul Cotroceni au fost furnizate in media chiar de catre cei doi care si-au facut  un titlul de glorie ca au  cerut bani de la presedintele Romaniei. (…)  Florin Postolach sustinand ca:„Pentru a strange fonduri, s-a solicitat sustinerea Presedintelui Romaniei care ne-a acordat o audienta, promitand sprijin in toate problemele existente“(Vol. ,,Ziua care nu se Uita” F.P pag. 247)
Sevaciuc conchide ca ,, Datorita unui interes meschin, pentru ,,un pumn de dolari” gest josnic si umilitor, pentru “Cetatenii de Onoare” ai Brasovului, Postolachi  a TRADAT interesele celor care au avut de suferit dupa revolta din’87.
Ratand sansa oferita de puterea politica majoritara de la acea vreme, tradarea lui Postolachi , a avut consecinte directe dupa numai doi ani, cand Legea 42/90 a fost transformata in Legea 341/2004 iar “novembristi” au pierdut cate aprox. 20.000 de euro fiecare (…). In data de 12 iulie 2004, Parlamentul Romaniei a adoptat Legea Recunostintei Nationale. De Legea 341/2004  beneficiau eroii martiri si luptatorii care au contribuit la Victoria Revolutiei Romane. Initiatiator a fost senatorul Sergiu Nicolaescu. Am constatat ca noi, cei care am avut de suferit dupa 1987 ne incadram foarte bine in aceasta Lege a Recunostintei  341/2004 , cum ar fi : art. 1 aliniat 1 si 2, art.2  litera a,b,c,d,e si f, art.3 aliniat 1 litera b punctul 3- Luptator remarcat prin Fapte Deosebite – atribuit celor care in perioada 14-25 decembrie 1989 , au contribuit la Victoria Revolutiei Romane”.
In opinia sursei citate o posibila  explicatie la  ce s-a intamplat in data de 16 ian.2002 la intalnirea de la Palatul Cotroceni, este urmatoarea:,, Inainte de vizita de la Cotroceni  Postolachi & Iacob declarau peste tot ca merg la Bucuresti pentru drepturile ,,novembristilor”. S-au sucit pentru ca nu au rezistat tentatiei de a face ce au invatat de ani de zile!  ,,Cei in mana nu-i minciuna.”  In mintile lor credeau ca presedintele deschide un seif si le da 10.000$ cash! De mai multi ani “Baietii de Cartier” s-au specializat cu masca umilului pe fata, in cersirea, caciulirea si milogirea  in fata reprezentantilor institutiilor de stat, pentru a obtine sume de bani publici , pentru organizarea diferitelor activitati aniversare, comemorative etc. Niciodata, timp de 13 ani nu au explicat contribuabililor cum au fost cheltuiti banii publici”. Concluzia lui Sevaciuc este destul de dura: ,, Dupa 1 aprilie 2008  ne intrebam, de ce daca suntem beneficiarii Legii Recunostintei, nu ne luam indemnizatiile restante din 2004, la fel ca si colegii revolutionari din’89. Raspunsul a fost dat, in randurile de mai sus: datorita tradatorilor: Postolachi si Iacob. Vor trebui sa dea explicatii celor din’87 si a copiilor  care si-au pierdut parintii eroi, pentru ca nu au fost bani pentru  tratament!”.
Contactat telefonic de noi, deputatul Florin Postolachi, presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 87 ne-a declarat ca ,,Domnul Sevaciuc are probleme. Eu nu imi vorbesc urat colegii, dansul are 60 de ani si cred ca la varsta lui nu ar trebui sa spuna lucruri trasnite. Nimeni dintre noi nu il ia in serios. Noi avem alt gen de probleme. Daca colegii din Asociatie vroiau sa ma schimbe pana acum ma schimbau daca nu ii reprezentam cu decenta. In primavara a publicat o scrisoare prin care se solicita schimbarea mea, scrisoare pretins semnata si de colegi care de fapt nu au stiut de asa ceva.  Atunci unii dintre noi au vrut sa il de-a in judecata. De aceasta data, desi am aflat de la dumneavoatra de aceste acuzatii, il voi actiona in instanta pentru toate aceste calomnii. Nu este normal sa faca acest lucru. El a mai luat in urma cu multi ani 10.000 de dolari de la fundatia Soros in numele Asociatiei. Si atunci am preferat sa nu actionam in judecata un coleg care intr-adevar a suferit in 1987. Dar deja ma calomniaza constant si inutil. Ma voi intalni cu dansul in instanta” a incheiat sursa citata.  
 
Iulian Rinder

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.