Se pot plăti despăgubiri tuturor celor asiguraţi împotriva catastrofelor naturale!

Se pot plăti despăgubiri tuturor celor asiguraţi împotriva catastrofelor naturale!

0 970
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale poate plăti despăgubiri tuturor celor asiguraÅ£i împotriva catastrofelor naturale, în eventualitatea producerii unui cutremur similar celui din 1977, a declarat, luni, directorul general al PAID, Aurelia Cristea.
"Dacă are loc un cutremur ca în 1977, PAID poate plăti despăgubiri celor asiguraÅ£i la PAID. Există program de reasigurare pentru dauna maximă posibilă pe riscul de cutremur la poliÅ£ele încheiate la PAID. Chiar ÅŸi dacă toată populaÅ£ia România ar avea poliÅ£e obligatorii încheiate la PAID, această reasigurare ar fi suficientă, însă este vorba despre cea de la nivelul la care va fi la momentul respectiv expunerea. Cea care este acum, evident că nu ar acoperi daunele", a spus ea. Aurelia Cristea a explicat că programul de reasigurare se modifică odată cu gradul de cuprindere în asigurare, iar odată cu creÅŸterea expunerii riscurilor se modifică ÅŸi programul de reasigurare.
"La nivelul anului trecut, costurile reasigurării au fost de 90% din ceea ce s-a subscris. Vreau să reÅ£ineÅ£i că 90% s-a plătit în reasigurare pe portofoliul 2010 – 2011, iunie, astfel încât să existe capacitate suficientă în caz de dezastru", a precizat aceasta. Åžeful PAID a precizat că, în total, 56% dintre locuinÅ£ele României sunt asigurate facultativ sau obligatoriu, 5% din numărul total de poliÅ£e fiind încheiate cu firme de asigurare care fac parte din PAID. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID este gestionat de Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor. Conform prevederilor legii, PAID gestionează asigurarea obligatorie a locuinÅ£elor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României – cutremur, inundaÅ£ii ÅŸi alunecări de teren.
Pool-ul s-a constituit ca societate comercială, în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 13 societăţi de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări ÅŸi Uniqa Asigurări). Activitatea efectivă a PAID a început în luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinÅ£e a fost 15 iulie 2010.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.