IAR va colabora inca un deceniu cu Eurocopter

IAR va colabora inca un deceniu cu Eurocopter

0 125
IAR Ghimbav si-a asigurat colaborarea pe inca 10 ani cu francezii de la Eurocopter. Desi societatea brasoveana si-a asigurat piata in urmatorul deceniu, doi dintre actionarii minoritari au contestat in instanta prelungirea contractului. Directorul general al IAR este hotarat sa sustina in justitie importanta colaborarii cu firma franceza.
Pentru IAR Ghimbav, contractul cu francezii de la Eurocopter a insemnat o piata de desfacere asigurata in ultimii ani. Mai mult, francezii faciliteaza achizitionarea de piese dificil de gasit, necesare pentru fabricarea elicopterelor.
In perioada colaborarii, IAR s-a dovedit o societate profitabila, care a adus dividende actionarilor. Cu toate acestea, doi dintre actionarii minoritari  – unul din Olanda si altul di Cipru – au contestat in instanta prelungirea pe 10 ani a contractului cu firma franceza.
Directorul Neculai Banea se declara pregatit sa le explice acestora cat de importanta este prelungirea contractului.
In afara dividendelor aduse actionarilor, prelungirea contractului inseamna si asigurarea locurilor de munca pentru cei 170 de angajati ai societatii brasovene, fapt extrem de important in aceasta perioada de criza.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.