Åžantierul de la Sarmizegetusa va fi deschis publicului

Åžantierul de la Sarmizegetusa va fi deschis publicului

0 119
Obiectivele din perimetrul fostei capitale a Daciei preromane, Sarmizegetusa Regia, vor putea fi vizitate de public duminică, 16 septembrie, când se organizează Ziua PorÅ£ilor Deschise. Situl se află în localitatea GrădiÅŸtea de munte, judeÅ£ul Hunedoara, în munÅ£ii Orăştiei.
Ziua PorÅ£ilor Deschise a fost organizată pentru a promova atât monumentele antice din zonă, cât ÅŸi activităţile de cercetare arheologică desfăşurate în acest sit.
Evenimentul include ghidaje specializate la monumentele din cetate ÅŸi zona sacră, vizitarea unei săpături ce se află în desfăşurare, explicarea contextelor arheologice, a metodelor de cercetare, interpretarea descoperirilor arheologice, precum ÅŸi prezentarea unor reconstituiri în format 3D ale unor obiective ÅŸi artefacte descoperite, arată Muzeul NaÅ£ional de Istorie a Transilvaniei, într-un comunicat.
La Sarmizegetusa Regia a început, în urmă cu două săptămâni, cel mai mare program de cercetări arheologice din România ultimilor ani. Se vor efectua cercetări în cetăţile dacice din MunÅ£ii Orăştiei ÅŸi se va urmări "diseminarea eficientă a rezultatelor cercetărilor atât printre specialiÅŸti, cât ÅŸi în rândul publicului larg", spune directorului muzeului, Gheorghe Petrov.
După săpăturile de la Sarmizegetusa Regia, vor urma cercetări arheologice similare la CosteÅŸti, Blidaru ÅŸi Piatra RoÅŸie.  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.