Ştirile negative provoacă boli psihice

Ştirile negative provoacă boli psihice

0 140
InformaÅ£iile media, în special, ÅŸtirile televizate în care se arată evenimente neplăcute ÅŸi înfricoşătoare, au pe termen lung efecte adverse asupra stării psihice a unei persoane, potrivit The Daily Mail.
Potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători de la Universitatea California, difuzarea repetată a unor scene de violenţă în contextul unor atacuri teroriste, precum ÅŸi a scenelor sângeroase din zonele de conflict creÅŸte procentul de boli fizice ÅŸi psihice în rândul telespectatorilor.
Conducătorul echipei de cercetători, Roxane Cohen Silver, a semnalat că ÅŸtirile negative pot provoca o traumă colectivă în rândul populaÅ£iei.
"Este important să cunoaÅŸtem ce se întâmplă în lume. Nu pledez pentru introducerea cenzurii, dar trebuie înÅ£eles care sunt consecinÅ£ele expunerii constante la imagini capabile să provoace frică", a explicat cercetătoarea.
În cadrul acestui studiu au fost incluse ÅŸi rezultatele unui sondaj în rândul a peste 1000 de persoane înainte ÅŸi după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, precum ÅŸi în debutul intervenÅ£iei anglo-americane în 2003 în Irak. ExperÅ£ii au evaluat atât răspunsul la stres, cât ÅŸi impactul mass-media. A rezultat că persoanele care au vizionat mai mult de patru ore pe zi reportaje despre atentate teroriste ÅŸi război, aveau mai multe simptome de stres acut ÅŸi stres post-traumatic. De asemenea, în cazul acestora erau mai răspândite anomaliile fizice.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.