Vremea pana la jumatatea lunii septembrie

Vremea pana la jumatatea lunii septembrie

0 131
Vremea se va menÅ£ine în general caldă pe întreg teritoriul ţării, în primele zile ale intervalului după care regimul termic va fi în scădere în unele zone, iar izolat vor fi posibile ploi slabe cantitativ, se arată în prognoza AdministraÅ£iei NaÅ£ionale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru pentru prima jumatate a acestei luni.
 
Pentru regiunea Transilvaniei,
valorile termice se vor situa uÅŸor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile, precum ÅŸi în a doua parte a intervalului. Între 7 ÅŸi 11 septembrie, un proces de răcire va determina coborârea maximelor spre 22 – 24 de grade ÅŸi a minimelor sub 10 grade.
În 7 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ, iar în restul perioadei probabilitatea de apariÅ£iei a precipitaÅ£iilor va fi destul de redusă.
 
La munte, zilele cele mai răcoroase vor fi între 7 ÅŸi 11 septembrie, când valorile termice minime vor coborî, în medie, sub 6 grade. În restul perioadei, vremea va fi în limitele termice normale ale perioadei din calendar.
Vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, în 6 ÅŸi 7 septembrie ÅŸi spre sfârÅŸitul intervalului.
 
La mare, vremea va fi in general frumoasa, dar se va raci fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 14 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 23 de grade.
 
Prognoza ANM valabilă pentru intervalul mentionat are la bază datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.