Votul de aur al CCR e bijuterie curata

Votul de aur al CCR e bijuterie curata

0 135
Ca votul stacojiilor de la Curtea Constitutionala a fost aur curat pentru Traian Basescu si pedelei in general nu mai este un secret pentru mine. Asa cum nimeni nu se gandea chiar la metal pretios cand folosea metafora. Asta pana cand presa a descoperit investitiile facute pentru ca CCR sa se intoarca din vacanta intr-un decor demn de niste nababi ai justitie.
Ultrajustiarii pe cocoasele carora suspendatul s-a cocotat inapoi in jiltul de la Cotroceni vor lectura dosare in mape poleite cu aur, sezand in mobile suflate cu acelasi metal nobil. Vom afla curand ca fiecare din cei 9 megamagistrati va avea in holul CCR propria statuie, trasa si ea in aur curat, pentru ca posteritatea sa-i retina ca pe niste idoli sclipind galben si luxos, ca niste zeitati aztece in templele cucerite candva de conchistatorii lui Cortes.
Asa ca numele ar trebui sa li se schimbe din stacojii in galbejii, care-si vor zornai nu catusele  dupa anchetele DNA care cerceteaza ilegalitatile comise la referendum, ci bratarea grea de aur care se dovedeste a fi meseria lor de zei ai justitiei.
Sa nu uite decoratorii sa aureasca si slapul coanei Aspazia Cojocaru cu care precupeata o fi si batut in masa ca sa-si impune votul la invalidarea refendumului. Iar aurarii de mobilier pentru viloiul CCR sa puna cateva graunte de aur intr-un taler al balanta aleia care este imaginea justitiei. Orfevrii revenirii lui Basescu la Cotroceni merita sa aiba o sala de sedinta adecvata meseriei lor.
Nu la fel de incantati sunt angajatorii carora ministresa Andronescu de la Educatie vrea sa le bage pe gat de anul viitor titularii BAC-ului profesional. Patronii nu vad cum vor angaja niste loaze care n-au fost in stare sa ia bacalaureatul normal, carora Katy le arunca generoasa colacul de salvare al unui nou timp de bac. Cam electoral si inutil.
Bratara de aur a meseriei cocleste inainte sa ministresa sa le-o prinda la incheietura miilor de absolventi neinstare sa ia bacul.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.