In iulie peste un milion de turiÅŸti in vacanta

In iulie peste un milion de turiÅŸti in vacanta

0 124
Peste un milion de turiÅŸti ÅŸi-au petrecut vacanÅ£ele în România, în luna iulie 2012, conform datelor comunicate de Institutul NaÅ£ional de Statistică (INS), nivelul fiind cel mai ridicat faţă de lunile similare din ultimii ÅŸase ani, informează Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului (MDRT), printr-un comunicat remis, marÅ£i, AGERPRES.
"Am speranÅ£a că nu este doar o întâmplare datorată perioadei de criză prin care trecem cu toÅ£ii. Cred că este deosebit de important să susÅ£inem această tendinţă prin programe de dezvoltare complexe ÅŸi să promovăm inclusiv destinaÅ£iile montane ÅŸi urbane, care pot să ofere satisfacÅ£ii turiÅŸtilor români ÅŸi străini. Primul pas pe care îmi doresc să-l fac este să identificăm, împreună cu cei implicaÅ£i direct în industria turismului, demersurile necesare care să susÅ£ină dezvoltarea reală a turismului în România. Åži subliniez că aceste demersuri înseamnă, în primul rând, creÅŸterea calităţii serviciilor oferite turiÅŸtilor. Este o etapă firească", a declarat secretarul de stat pentru turism în Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului, Cristian Bărhălescu. CreÅŸterea faţă de luna iulie 2011, la capitolul sosiri în structuri de primire turistică, este de 13% pe segmentul de turiÅŸti străini ÅŸi de 12,5% pe segmentul de turiÅŸti români.
Trendul este crescător ÅŸi pentru intervalul ianuarie-iulie 2012, raportat la perioada similară din 2011, procentele fiind de 12,4%, pentru turiÅŸtii străini înregistraÅ£i în unităţile turistice româneÅŸti, respectiv de 12,7% pentru turiÅŸtii români.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.