Imaginea de izolare a României este falsă!

Imaginea de izolare a României este falsă!

0 128
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a respins, marÅ£i seara, ideea de izolare a României, punctând că de la preluarea mandatului a avut un dialog foarte bun cu oficialii europeni ÅŸi că nu există niciun fel de semn de întrebare din partea SUA cu privire la predictibilitatea comportamentului ţării noastre de aliat ÅŸi partener strategic. "Chestiunile acestea cu izolarea României le resping foarte clar", a declarat la TVR 1 Corlăţean.
El a adăugat că nu există niciun fel de semn de întrebare la Washington cu privire la predictibilitatea comportamentului României de aliat ÅŸi partener strategic. "Guvernul duce mai departe ÅŸi poate într-un ritm chiar mai accelerat anumite angajamente legate de scutul antirachetă. Există o serie de acorduri, de aranjamente subsecvente acordului mare care trebuie adoptate, implementate. Guvernul este în ritmul stabilit. Ne ducem mai departe ÅŸi implementăm acest acord. Faptul că vom acÅ£iona după această perioadă tulburată politic intern pentru a mări gradul de atractivitate a economiei româneÅŸti pentru investitorii americani, faptul că discutăm proiecte energetice acestea sunt lucruri care dau conÅ£inut Parteneriatului strategic", a precizat ministrul de Externe. Corlăţean a afirmat că în ceea ce priveÅŸte relaÅ£ia cu Bruxellesul este o chestiune discutată în contextul MCV. "Bruxellesul, da, este o chestiune discutată în contextul MCV ÅŸi aici dacă aÅ£i urmărit chiar în cadrul Comisiei Europene sunt voci care nu întotdeauna vorbesc pe aceeaÅŸi linie. (…) În mod cert imaginea care s-a dat de izolare este falsă", a punctat el. Ministrul de Externe a precizat că de la preluarea mandatului a avut un dialog foarte bun cu oficiali europeni. "Acea discuÅ£ie pe care am avut-o cu ministrul de Externe francez Laurent Fabius pe telefon a fost extrem de amicală ÅŸi plină de substanţă nu doar pe chestiunea romilor, nu doar pe dialogul pe care Guvernul francez doreÅŸte să-l angajeze cu noi pentru a elimina chiar anticipat acele impedimente pentru liberul acces al forÅ£ei de muncă româneÅŸti pe piaÅ£a franceză", a spus Corlăţean. El a susÅ£inut că în cazul în care ar fi existat informaÅ£ii privind o izolare a României acestea trebuiau prezentate public, la întâlnirile oficiale ÅŸi informale cu ambasadorii. PreÅŸedintele Traian Băsescu a declarat marÅ£i că prin atitudinea avută în ultima perioadă România ÅŸi-a făcut foarte mult rău, precizând că ÅŸtie că sunt capitale europene în care se întâlnesc ambasadorii statelor membre, fără a mai invita ÅŸi ambasadorul României.
"S-a produs brusc un proces de izolare al României – ÅŸi aici este misiunea diplomaÅ£iei româneÅŸti să redeschidă dialogul României cu statele membre ÅŸi cu instituÅ£iile europene", a afirmat Băsescu la întâlnirea cu ambasadorii români.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.