Preh Auto a investit in utilaje la Brasov

Preh Auto a investit in utilaje la Brasov

0 132
Producatorul de componente auto Preh Romania, furnizor pentru Volkswagen, Audi, BMW sau Daimler, a investit in primul se­mestru aproximativ 2 mil. euro in achizitio­narea de utilaje pentru fabrica din Brasov. Oficialii companiei spun ca acest program investitional va continua si in a doua parte a anului, in acest sens fiind alocati inca 3 mil. euro.
"Prin aceste investitii ne-am dezvoltat capacitatile de productie la 4 milioane de piese pe an. De asemenea, am crescut si gradul de complexitate si de tehnologizare al proceselor de productie", a declarat pentru ZF Tran­silvania Mihaela Forgaciu, director general Preh Romania.
Producatorul de componente auto Preh Romania, furnizor pentru Volkswagen, Audi, BMW sau Daimler a realizat in primul trimestru o cifra de afaceri de 18,4 mil. euro, in crestere cu 86% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 5% peste cea bugetata. Desi reprezentantii companiei spun ca sunt incertitudini pentru ultima parte a anului, vestea buna este ca principalii clienti din Vest si-au bugetat totusi afaceri in crestere.
Astfel, compania mizeaza pana la finalul anului pe afaceri totale de 70 mil. euro, mai mari cu 40% fata de anul trecut.
Preh Romania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 50 mil. euro, dublu fata de anul precedent si cu 20% mai mare fata de estimarile companiei din 2011. "Trendul pietei ramane usor crescator, existand totusi un grad de incertitudine in ceea ce priveste predictibilitatea evolutiei vanzarilor in trimestrele 3 si 4. Pe de alta parte, principalii nostrii clienti, constructorii auto germani Audi, VW, BMW sau Daimler, au in continuare previziuni de crestere a vanzarilor pana la finalul anului", a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general Preh Romania.
Compania isi desfasoara activitatea in parcul industrial din Brasov, unde produce sisteme de comanda, de actionare si control pentru autovehicule.
Componentele fabricate la Ghimbav se regasesc in toate clasele acestor producatori auto, de la cele de serie pana la cele exclusiviste, potrivit reprezentantilor Preh Romania.
Preh Romania face parte din grupul german Preh, actionarii fiind Preh GmbH cu 98% din titluri si Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din actiuni. Grupul german Preh este controlat in proportie de circa 74,9% de catre Joyson Holding China, iar 25,1% din actiuni apartin fondului de investitii german Deutsche Beteiligung AG.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.