Turismul cultural concureaza agrementul la Brasov

Turismul cultural concureaza agrementul la Brasov

0 117
Brasovul este una dintre destinatiile predilecte pentru turistii straini aflati in vacanta in Romania. Daca turismul de agrement este foarte tentant, nu mai putin atractiva este oferta culturala a orasului. Muzeele, bisericile, monumentele sunt cautate in aceeasi masura ca terasele, plimbarile in aer liber sau cluburile. Ca Brasovul abunda in atractii o dovedeste invazia de turisti. Numarul celor care au innoptat sub Tampa in acest sezon a fost de doua ori mai mare decat populatia orasului.
Cei care au crezut ca Brasovul turistic inseamna doar agrement si natura sunt contrazisi de atractia ofertei culturale a orasului. Zeci de turisti straini calca zilnic pragul muzeelor brasovene, iar in weekend, numarul  lor se dubleaza, spune muzeograful Dinu Craciun de la Muzeul Judetean de Istorie.
Orasul vechi e plin de forfota turistilor care se plimba, viziteaza, fotografiaza. Totul ii incanta, vor sa vada cat mai mult si cat mai diversificat. Printre obiectivele pe care abia asteapta sa le vada se numara, desigura, si castelele din jurul Brasovului.
Vara lunga si fierbinte a fost mana cereasca pentru proprietarii de terase si restaurante, mai ales din centrul orasului. Puhoaie de turisti flamanzi si insetati le-au umplut buzunarele.
Numarul de turisti a crescut constant in ultima perioada, o spun si statisticienii.
Numai in luna iunie, aproape 120 de mii de turisti au innoptat in Brasov. Un calcul simplu arata, prin urmare, ca, pe durata sezonului estival, numarul vilegiaturistilor care au dormit sub Tampa este de doua ori mai mare decat cel al populatiei orasului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.