ELOGIUL NEBUNIEI. Culisele celor 13 zile post-referendum

ELOGIUL NEBUNIEI.
Culisele celor 13 zile post-referendum

0 118
Culisele celor 13 zile post-referendum care au aruncat Romania in criza de nervi – momentele decisive si personajele-cheie
La 13 zile de la referendumul pentru suspendarea presedintelui, Romania inca nu stie daca scaunul de la Cotroceni va fi ocupat de Traian Basescu sau de Crin Antonescu. Decizia este in mana celor 9 judecatori ai Curtii Constitutionale. In primele zile dupa referendum, Traian Basescu si PDL asteptau un verdict rapid de invalidare a referendumului, avand in vedere ca pragul de prezenta la vot necesar demiterii presedintelui nu a fost atins.
Lucrurile s-au schimbat insa brusc. Initial Ion Iliescu a lansat teoria. Victor Ponta, Crin Antonescu si apoi intreg USL au preluat-o imediat: referendumul trebuie validat pentru ca, in realitate, in Romania sunt mai putini alegatori decat arata datele pe baza carora s-a organizat scrutinul de pe 29. Dupa cum veti vedea in continuare, Ion Iliescu a luat, dupa referendum, demiterea lui Basescu pe cont propriu, aparand in momentele-cheie, miscand lucrurile in partid, reactivandu-si influenta asupra oamenilor sai din structurile de decizie din Romania.
In esenta, scopul enuntat de Ion Iliescu in premiera intr-un interviu acordat” Gandul” a doua zi dupa referendum, este scoaterea de pe listele electorale permanente a 2 milioane de romani care traiesc sau lucreaza in strainatate. In jurul acestui obiectiv formulat clar si limpede s-au pozitionat taberele politice (inclusiv cele din CCR) in cele 13 zile de nebunie post-referendum si nici astazi nu avem o solutie la acest demers.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.