Draexlmaier a inchiriat depozite in Olympian Park Brasov

Draexlmaier a inchiriat depozite in Olympian Park Brasov

0 126
Inchirierea de catre Draexlmaier a 2.400 mp in Olympian Park Brasov, precum si vanzarea fabricii Nokia catre producatorul de electrocasnice De’Longhi, respectiv 35.000 mp, sunt enumerate printre cele mai importante tranzactii pe piata spatiilor industriale, se arata in cel mai recent raport de piata realizat de CBRE Romania. „Este vorba despre un spatiu logistic inchiriat de compania noastra in parcul amintit”,au declarat reprezentantii companiei.
Piata industriala din Romania prezinta in continuare interes pentru investitori si se estimeaza ca aproape 50% din volumul investitiilor directe va fi absorbit de catre sectorul industrial pana la sfarsitul anului. Stabilitatea randamentelor investitionale din zona Bucuresti, unul dintre cele mai ridicate din Europa Centrala si de Est, sustine potentialul investitional al sectorului industrial si logistic. Astfel, o serie de companii internationale si-au extins deja liniile de productie din Romania, acestea devenind importante unitati exportatoare”, a declarat Marian Orzu, directorul departamentului industrial din cadrul CBRE Romania. „Insa, activitatea pe piata locala a fost afectata atat de instabilitatea politica, cat si de extinderea procesului de finalizare a tranzactiilor, motiv pentru care cererea pentru spatii industriale a inregistrat descresteri pe intreg teritoriul Romaniei”, a explicat Marian Orzu.
Parcul logistic de la Brasov se intinde pe o suprafata de 9,3 hectare, iar suprafata de depozitare este de 16.300 mp, in timp ce suprafata de birouri se intinde pe 1.800 mp.
Reprezentantii dezvoltatorului Helios Phoenix sustin ca proiectul va fi finalizat in cel mult patru ani, varianta optimista fiind de doar doi ani.
Proiectul de investitii Olympian a fost initiat de catre GE (General Electric) Real Estate, care urmeaza sa fie actionarul majoritar si Helios Phoenix si cuprinde trei parcuri logistice de clasa A la Brasov – Cristian, Bucuresti – Chiajna si Timisoara.
 
S.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.