Pelerinaj de Sfanta Marie la Manastirea de la Sambata de Sus

Pelerinaj de Sfanta Marie la Manastirea de la Sambata de Sus

0 141
Manastirea „Brancoveanu” imbraca haine de sarbatoare pentru a sarbatori cel de-al 316-lea hram. Pelerini din toate colturile tarii sosesc aici pentru a se ruga si pentru a bea apa din izvorul sfant de la manastire.
Mii de credinciosi vin in aceste zile la Manastirea „Brancoveanu” de la Sambata de Sus, care are hramul „Adormirea Maicii Domnului”, ce se sarbatoreste in fiecare an la data de 15 august.
Tot aici vin si importante personalitati religioase si politice, invitati din strainatate.
Dupa programul din fiecare an, slujbele speciale vor incepe cu Vecernia cu Litia Praznicului „Adormirii Maicii Domnului” de la ora 17.00, apoi la ora 19.00, la Altarul din padure (construit de Parintele Arsenie Boca) se va oficia Utrenia cu Prohodul Maicii Domnului.
Miercuri, 15 august, de la ora 6.00, se va savarsi Sfanta Liturghie pentru impartasania credinciosilor in Biserica Mare a Manastirii, apoi la ora 9.00, in fata fantanii, se va savarsi slujba sfintirii apei, dupa care se va merge in procesiune pana la Altarul din padure unde la ora 9.30 va incepe Sfanta Liturghie Arhiereasca.
La ora 13.00, toti credinciosii sunt invitati la agapa frateasca ce va avea loc in trapeza manastirii.
Avand in vedere ca Manastirea are un al doilea hram, cel inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni, sarbatoarea va continua in ziua de 15 august cu Vecernia Sfintilor Martiri Brancoveni cu Litia, de la ora 17.00, iar de la ora 19.00 Utrenia Sfintilor Martiri Brancoveni.
A doua zi, 16 august la ora 8.30 se va oficia Acatisul Martirilor si Ceasurile iar de la ora 9.30 Sfanta Liturghie arhiereasca.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.