Pesedistii critica actualele tendinte guvernamentale

Pesedistii critica actualele tendinte guvernamentale

0 159

In primul rand este criticat actualul rol pe care il joaca prefectii in teritoriu, In acest sens, Victor Ponta, presedintele social-democrat, atrage atentia ca prefecþii redevin, treptat si sub influenta actualei guvernari, un fel de secretari ai judeþelor dinainte de ’89.
„Se doreste oprirea descentralizarii si revenirea la Guvernul central care hotaraste tot pe criteriu strict politic”, a acuzat liderul social-democrat.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, dupa o intalnire cu alesii locali ai partidului, la Busteni, ca actuala putere incearca distrugerea administratiei prin alocarea discretionara de fonduri, prin deschiderea de dosare penale reprezentantilor Opozitiei si prin masuri de centralizare.
Potrivit liderului PSD, mecanismele „distrugerii financiare” a administratiei sunt nealocarea de resurse, sau alocarea pe criterii politice, neasigurarea confinantarii.
Centralizarea absoluta este un alt mijloc de distrugere a administratiei, apreciaza Ponta.
“Se doreste oprirea descentralizarii si revenirea la Guvernul central care hotaraste tot pe criteriu strict politic”, a acuzat liderul social-democrat.
Ponta a mai sustinut ca prefectii isi depasesc statutul prevazut de Constitutie, au puteri absolute si discretionare, „redevenind secretari ai judeþelor dinainte de ’89”. Social-democratul a mai sustinut ca prefectii incearca sa controleze si servicii si autoritati care nu tin de guvern.

„Controlul central se face si pe cai judiciare”, a mai explicat Ponta.
„Nenumaratele dosare penale, acþiuni, fie administrative, fie civile, cazurile pe care le vedeti mult mediatizate, reprezinta un atac si pe cale judiciara asupra autoritatilor locale, alese tocmai pentru a reveni la ideea ca numai Guvernul central, numai presedintele, numai primul ministru, au dreptul sa vorbeasca in aceasta tara, toti ceilalti fie sunt banuiti, fie condamnati, fie acuzati, fie li se taie sursele de finantare”, a acuzat liderul PSD.

Totodata, Ponta a reiterat ideea ca social-democratii se vor opune proiectului regionalizarii promovat de UDMR.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au participat, vineri si sambata, la Busteni, la intalnirea de lucru cu presedintii Consiliilor judetene si primarii municipiilor resedinta de judet, membri PSD.

Ceea ce afirma Victor Ponta este perfect adevarat, atingand la tinta realitatea momentului politic actual, totul incepand sa semene cu ultimii ani anterevolutionari. Caci pana si cei cativa lei acordati diferitelor categorii de truditori seamana cu suta promisa din balconul Comitetului Central de Nicolae Ceausescu, la sugestia altei Elene, scorpia sa neagra.
Oare ne dorim asa ceva?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.